Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Ψευδεπίγραφες υποσχέσεις

Ψευδεπίγραφες και έωλες υποσχέσεις μοίρασε χτες στον ελληνικό λαό ο Γ. Παπανδρέου ισχυριζόμενος ότι θα φέρει «ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη δίκαια αναδιανομή του πλούτου»... Πίσω από τις φραστικές κορόνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κρύψει ότι στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται ένα φορολογικό σύστημα που θα φορτώσει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το πάγωμα ή ακόμα και τη μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου!

Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στο Μοσχάτο, δήλωσε ότι «το φορολογικό μας σύστημα είναι άδικο», γιατί -όπως πρόσθεσε- «ευνοούνται τα μεγάλα εισοδήματα και η μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στη μέση ελληνική οικογένεια, στη φτωχότερη ελληνική οικογένεια» και δεσμεύτηκε ότι θα θεσπίσει ένα ...«δίκαιο φορολογικό σύστημα»!! Αυτά στα λόγια, γιατί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνεται:

-- «Ολα τα εισοδήματα, από εργασία, από μερίσματα, από ενοίκια, από υπεραξίες, θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα».Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι να φορολογούνται με τον ίδιο «συντελεστή» με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους εισοδηματίες...

-- «Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη που μένουν στην επιχείρηση και επενδύονται παραγωγικά».Πρόκειται για σαφή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να φορολογήσει με «χαμηλό συντελεστή» τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχύσει το κεφάλαιο και τη διαδικασία συγκεντροποίησής τους.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει δεσμευτεί σε όλες τις συνεντεύξεις του αλλά και ομιλίες τους τόσο από το βήμα του ΣΕΒ όσο και από άλλα φόρουμ επιχειρηματιών ότι: Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, που σήμερα βρίσκονται στο 25%!! Μάλιστα σύμφωνα με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ προβλέπονται «νέες φοροαπαλλαγές και οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην πράσινη ανάπτυξη»...

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Γ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στην κυβέρνηση για «την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας της χώρας» ζητώντας ουσιαστικά περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε μια προσπάθεια επίσης να αθωώσει στα μάτια του ελληνικού λαού τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση για το Σύμφωνο Σταθερότητας, προκειμένου να αλλάξει, να προσαρμοστεί και να εξαιρεθούν από τη μέτρηση του Συμφώνου δαπάνες που αφορούν σε επενδύσεις παραγωγικές, σε επενδύσεις που πηγαίνουν στην Παιδεία, στην Υγεία, στις κοινωνικές υποδομές». Εμπαίζει τον ελληνικό λαό, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι η μείωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους βάσει του Συμφώνου περνάει ακριβώς από τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και εξάλλου, όπως το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί βάσει αυτού, της ...«οικονομικής συγκυρίας» όπως έχει αναφέρει, θα καταρτίσει το οικονομικό του πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ