Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Πιστός υπηρέτης της πλουτοκρατίας

«Η Μακεδονία δεν ελευθερώθηκε από τους κομμουνιστές, αλλά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο». Αυτό είπε από το βήμα της εκδήλωσης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, προσπαθώντας να απαντήσει στην ωμή αλήθεια που μόλις πριν από λίγο είπε στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Οτι, δηλαδή, η τραγωδία του μικρασιατικού και ποντιακού ελληνισμού έχει την αφετηρία της στο στρατιωτικό περίβλημα το οποίο επένδυσε η ελληνική αστική τάξη, την καταστροφική Μεγάλη Ιδέα που οδήγησε σε μια εθνική συμφορά που όμοιά της δε γνώρισε ποτέ έως τότε η Ελλάδα.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προσπάθησε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης, που με πολιτικό της εκπρόσωπο τον Ελευθέριο Βενιζέλο οδήγησαν στη μικρασιατική καταστροφή και τη γενοκτονία των Ποντίων, αναζητώντας μερίδιο από την πίτα που προσπαθούσαν να βάλουν στο χέρι οι ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.

Απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο ίδιος και το κόμμα του, η ΝΔ, είναι πιστοί υπηρέτες της πλουτοκρατίας, αποτελούν το πάντα πρόθυμο πολιτικό προσωπικό στις υπηρεσίες της, έτοιμο να την καθαγιάσουν από κάθε έγκλημα που διαπράττει στο κυνήγι του κέρδους, των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ