Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και ισχυρή Ελλάδα

Οταν λοιπόν ο υπουργός, «κερδίσει την εμπιστοσύνη» των παιδιών με τέτοιες δήθεν αυθόρμητες κινήσεις, ασκείται στο κυρίως έργο της προπαγάνδισης του κυβερνητικού έργου. Ετσι και στο εν λόγω σχολείο επανέλαβε τις γνωστές υποσχέσεις ότι... κάποτε - το προσδιόρισε στα επόμενα πέντε χρόνια - θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διπλοβάρδιας.

Εκεί όμως που «έδωσε ρέστα», είναι στην προβολή του... εκσυγχρονιστικού οράματος της ισχυρής Ελλάδας που έμμεσα συνέδεσε με την υπόθεση του νεαρού αριστούχου μαθητή από την Αλβανία. Θαυμάστε αντιστροφή της πραγματικότητας: «Η Ελλάδα είναι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ξεχωρίζει στην οικονομική, στην κοινωνική και στην αμυντική ισχύ. Είμαστε κοινωνία δύναμης και υπερηφάνειας. Δεν εξαρτόμαστε από πουθενά»... «Μέσα στην εκπαίδευση μπορούμε να διαμορφώνουμε μια γενιά Ελληνοπαίδων, που θα σηκώσει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη, ως χώρας ισότιμης και περήφανης με τον πολιτισμό της, τις παραδόσεις και την πρόοδό της»...

Η Ελλάδα, βέβαια, του εκσυγχρονισμού - βλέπε της υποτέλειας, της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, της συμμετοχής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και στους διαμελισμούς άλλων κρατών - καμιά σχέση δεν έχει με τις πλούσιες αγωνιστικές και πολιτιστικές παραδόσεις του λαού μας. Αυτή η άλλη Ελλάδα βρίσκεται αλλού και ο υπουργός αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ