Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κήρυγμα Χριστόδουλου υπέρ ιδιωτικοποιήσεων

Τον ιδεολογικό του ρόλο ως προπαγανδιστή της ιδιωτικής οικονομίας και των ιδιωτικοποιήσεων έβγαλε στο προσκήνιο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στο κυριακάτικο κήρυγμά του από το ναό της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι αναφέρθηκε στην ανεργία που πλήττει τους νέους και στους τρόπους αντιμετώπισής της. Απευθυνόμενος λοιπόν στους νέους, είπε ότι η ανεργία αποτελεί τρόπο παραγκωνισμού τους από την κοινωνία και τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα εκδηλώθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ισχυριζόμενος ότι όσο συρρικνώνεται ο δημόσιος τομέας και αναπτύσσεται ο ιδιωτικός, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα, γιατί «εκεί θα επιπλεύσουν μόνο οι άξιοι».

Οσον αφορά την κρίση των σχέσεων ιεραρχίας - κυβέρνησης επανέλαβε τις γνωστές κορόνες του. «Κανείς, είπε, δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να βγάλουμε το σταυρό από την ψυχή μας. Ο λαός αξιώνει να παραμείνει ορθόδοξος και χριστιανικός, έτσι όπως γεννήθηκε, μπροστάρης στον αγώνα. Αυτό είναι η Εκκλησία». Και εξαίρεσε την Εκκλησία από τη διαφθορά, ενώ αντίθετα «οι άνθρωποι είναι εν πολλοίς διεφθαρμένοι, καθώς καπηλεύονται αξιώματα και εξουσίες». Και κάλεσε τους πιστούς να υπογράψουν στο «δημοψήφισμα», διαπιστώνοντας παράλληλα ότι οι άνθρωποι της μεσοαστικής τάξης είναι αυτοί που «βρίσκονται πιο κοντά στην Εκκλησία».

Στο μεταξύ έγινε στη Σπάρτη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου και του μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. Οπως διαπίστωσαν «η έλλειψη διαλόγου καμιά φορά οδηγεί σε παρεξηγήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ