Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισχυρό μήνυμα αντι-ΝΑΤΟικής πάλης

Συγκέντωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Καραμπουρνάκι πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 28ης του Οκτώβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Καραμπουρνάκι πραγματοποίησαν ανήμερα της 28ης του Οκτώβρη οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» και έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στο σύγχρονο φασισμό, που εκφράζεται από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτέλεσε μήνυμα προς τη νέα γενιά, κάλεσμα αντίστασης, αγώνα και συσπείρωσης ενάντια στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη», για να μην επιστρέψει ο πόλεμος στην πατρίδα μας, όπως επέστρεψε στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη και σε άλλες γωνιές του πλανήτη, όπου ο ιμπεριαλισμός επεμβαίνει και με τη βία επιχειρεί να επιβάλει τα συμφέροντά του.

Ο χώρος επιλέχθηκε ακριβώς γιατί στο Καραμπουρνάκι εδρεύει ένα από τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία που έχουν εγκατασταθεί στην πατρίδα μας. Και εκεί έξω, τη μέρα που ο λαός μας γιόρταζε το ΟΧΙ του '40, οι νέοι αγωνιστές της ειρήνης διατράνωσαν το σύγχρονο ΟΧΙ στο νέο φασισμό, στη «νέα τάξη πραγμάτων» των ιμπεριαλιστών. Τα πανό απλώθηκαν απέναντι από τις δυνάμεις καταστολής, που τοποθετήθηκαν μπροστά στην είσοδο του στρατηγείου προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εγκαταστάσεις της νέας κατοχικής δύναμης στην περιοχή, του ΝΑΤΟ. Τριγύρω, στις ταράτσες των πολυκατοικιών είχαν ακροβολιστεί και ελεύθεροι σκοπευτές.

Απέναντι στη νέα φασιστική επέλαση, οι διαδηλωτές, ανυπόταχτοι, με πείσμα και αποφασιστικότητα, διαδήλωναν: «Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ», «28η Οκτωβρίου 1940 ΟΧΙ στο φασισμό - 28η Οκτωβρίου 2000 ΟΧΙ στην τρομοκρατία ΝΑΤΟ-ΕΕ σε Βαλκάνια, Κύπρο, Παλαιστίνη».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης, που διαμήνυσε πως «οι παρελάσεις και οι τιμές στους ήρωες πρέπει να γίνονται με το λαό σε επαγρύπνηση και στους δρόμους, να καταγγέλλει και να αγωνίζεται ενάντια στο νέο φασισμό του ΝΑΤΟ». Και ο Μ. Σπυριδάκης κατέληξε: «Οπως και τότε, και τώρα και πάντα είμαστε ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στο σύγχρονο ιμπεριαλιστικό φασιστικό μηχανισμό, το ΝΑΤΟ. Ο λαός μας πρέπει να τιμά στο σύνολό του τους αγωνιστές του '40. Ομως, δεν πρέπει να του διαφεύγει πως ο σύγχρονος φασισμός εκφράζεται από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, η οποία απειλεί και αμφισβητεί τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η συνέχιση της εμπλοκής μας σ' αυτό το μηχανισμό επιφέρει τον κίνδυνο εμπλοκής μας σε μεγάλες νέες τραγωδίες για το λαό μας. Γι' αυτό οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να είμαστε όλοι στο δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ