Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ της Παλαιστίνης

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης την Πέμπτη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Κλιμακώνονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των Παλαιστινίων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού. Οσο ο κατάλογος των θυμάτων από τις ισραηλινές σφαίρες μεγαλώνει, τόσο αναδείχνεται η αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του Κόμματος από τα παλαιστινιακά εδάφη, υπογράμμισε ακριβώς το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος, ενώ χαρακτήρισε το παλαιστινιακό θέμα παγκόσμιας σημασίας. Η Αλ. Παπαρήγα απηύθυνε κάλεσμα ευρύτερης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, εκφράζοντας τη δέσμευση πως το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στην κατεύθυνση αυτή, έως ότου τα δίκαια αιτήματά του δικαιωθούν. Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Αμπντάλα Αμπντάλα, στο σύντομο χαιρετισμό του, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης, τόνισε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα με όποιο τίμημα.

Εντείνεται το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων. Η ΚΝΕ διοργανώνει την Πέμπτη, 2 Νοέμβρη, δύο συγκεντρώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  17   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ