Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο όνομα της κερδοφορίας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΑ ΚΑΛΑ με τον τουρισμό, μας είπε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Μαρκόπουλος, κανένα καταστροφικό σενάριο δεν έγινε πραγματικότητα!

Αν αναφέρεται στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων (κι εκεί φυσικά αναφέρεται, γιατί μόνο αυτό τον ενδιαφέρει) είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι έχει δίκιο.

Αντε το πολύ πολύ να μην τους προέκυψαν τα υπερκέρδη που υπολόγιζαν, αλλά για μία ακόμη χρονιά καλά πήγαν. Αλλωστε, πάντα οι κυβερνήσεις φροντίζουν γι' αυτούς.

Βεβαίως, έγιναν πραγματικότητα άλλα «καταστροφικά σενάρια». Οπως αυτά που έχουν να κάνουν με τις εργασιακές σχέσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ή με τη μικρή περιουσία που πρέπει να δώσει ένας εργαζόμενος για οικογενειακές διακοπές.

Αυτές οι καταστροφές όμως ...είναι προβλεπόμενες. Σχεδιασμένες και απολύτως προβλέψιμες. Αλλωστε, χωρίς αυτές δεν μπορούν να προκύψουν τα προαναφερθέντα κέρδη.

ΤΙ ΤΥΧΕΡΟΙ που είμαστε! Θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Φ. Ράσμουσεν, και θα μας λύσει το πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό.

Το είπε άλλωστε ο ίδιος, «πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά τα εμπόδια». Εμείς πάλι λέμε πως το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να απαλλαγούμε από το ΝΑΤΟ και τους γενικούς γραμματείς του.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ εκατοντάδων εκατομμυρίων στις ανώνυμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής μεταποιητικής βιομηχανίας ανήγγειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης...

Γιατί, φυσικά, απ' όλους στην ελληνική ύπαιθρο το μεγάλο πρόβλημα το έχουν οι ...Ανώνυμες Εταιρείες. Αλλωστε, αυτές είναι το «μέλλον» της αγροτικής οικονομίας, όπως συχνά μας λένε.

Οσο για τους μικρομεσαίους αγρότες, εδώ και καιρό η Ευρωπαϊκή Ενωση τους θεωρεί ...παρελθόν και κάνει ό,τι μπορεί για να τους εξαφανίσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ελα όμως που δεν τους κάνουν τη χάρη να ...εκλείψουν ως είδος! Αντιθέτως, γίνονται ...εμφανέστατοι με τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ