Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ: «Αρκετοί επιχειρηματίες χρηματοδοτήθηκαν για να προσλάβουν εργαζόμενους, όμως στην αναμπουμπούλα της κρίσης προχώρησαν σε απολύσεις, προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, ελαστικοποίηση των όρων εργασίας και καταπατήσεις της εργατικής νομοθεσίας. Για όλα αυτά το κράτος συνήθως κωφεύει, και μάλιστα σε περίοδο δημοσιονομικής δυσπραγίας». (το θέμα στο ΒΗΜΑ)

«ΕΘΝΟΣ» ΚΑΙ «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ»: «H κατάσταση που αναδεικνύεται είναι περισσότερο τραγική από κάθε άλλη φορά στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης. Σοβαροί οικονομολόγοι, οικονομικά ινστιτούτα, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του τόπου κι αυτή ακόμη η Tράπεζα της Eλλάδος θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή της οικονομίας θα επιδεινωθεί (...) Mπροστά σε αυτά τα δεδομένα εκπλήσσει το γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος εμφανίζεται να μη συνειδητοποιεί το πρόβλημα. Γιατί η κατάσταση είναι τέτοια που χωρίς ένα εθνικό σχέδιο δράσης είναι αδύνατον να επουλωθούν οι βαθιές πληγές και να αναστραφεί το κλίμα στην οικονομία. Ο διοικητής της TτΕ είναι σαφής στις εκθέσεις του. Χρειάζεται ένα μακροχρόνιο σχέδιο αναστήλωσης που θα το στηρίζουν τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Αλλιώς το χρεοστάσιο είναι πολύ κοντά...». (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΓΝΩΣΗ» «Ο Γ. Παπανδρέου (...) τόνισε ότι "εμείς και η ΝΔ βρισκόμαστε σε απέναντι όχθες. Εκείνοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών και όσους παρασιτικά πλουτίζουν απομυζώντας εθνικούς πόρους. Το αυταρχικό και πελατειακό κράτος, το καθεστώς διαφθοράς, συγκάλυψης, ανομίας (...) το ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του με "πλήρη επίγνωση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης"». (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ)

ΚΡΙΣΙΜΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ: «Η ψήφος των πολιτών εδράζεται και δικαιολογείται από το βαθμό με τον οποίο αξιολογείται η απόδοση κάθε κόμματος στην άσκηση εξουσίας (...) ζητήματα όπως π.χ. οι ντομάτες μπορεί να επηρεάσουν την τοποθέτηση των πολιτών. Το πρόβλημα είναι γνωστό». (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ