Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συντηρούν το κλίμα της εκλογολογίας

Νέα επεισόδια στο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι της εκλογολογίας με αφορμή αυτή τη φορά την πορεία της οικονομίας, ήρθαν να προσθέσουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ με στόχο να συγκαλύψουν τη σύμπλευσή τους στην προώθηση μιας πολιτικής που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους όρους για τη συνέχιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια αντιλαϊκή καλοκαιρινή καταιγίδα που σαρώνει εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, οι εταίροι του δικομματισμού στήνουν ανούσιες «κοκορομαχίες» για την «πορεία της ελληνικής οικονομίας» με φόντο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τόσο χτες όσο και μέσα στο Σαββατοκύριακο κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τη μια πλευρά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την άλλη αντάλλαξαν άσφαιρα πυρά και ανέβασαν τους φραστικούς τόνους συντηρώντας το κλίμα της εκλογολογίας.

Μετά τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου που αναρτήθηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ με την οποία αναφέρει ότι «η πολιτική της ΝΔ, οδήγησε τη χώρα σε δημοσιονομικό αδιέξοδο» και τη συνέντευξή του την ίδια μέρα στην εφημερίδα «Real Newς» που υποστηρίζει «πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άμεση διενέργεια εκλογών», ακολούθησε μπαράζ δηλώσεων από τα κυβερνητικά στελέχη. Οξύνοντας ακριβώς την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, χτες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, επιτέθηκε στον Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον για «λαϊκισμό και αοριστολογία». Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ. Μαρκόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίστηκε «πως η κυβέρνηση ασχολείται με τον παρόντα χρόνο και τις πραγματικές προοπτικές» υποστηρίζοντας «πως εκείνοι που δεν ασχολούνται με αυτά, ασχολούνται με εκλογές».

Κοινή συνισταμένη της δικομματικής αντιπαράθεσης είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κρύψουν ότι τα «σχέδιά» τους είναι κοινά και ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ θέτοντας στο στόχαστρό τους τα εργασιακά δικαιώματα επιδιώκοντας ταυτόχρονα την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου με νέες παροχές και φοροελαφρύνσεις.

Ταυτόχρονα με τη μεταφορά της ...σύγκρουσής τους στο πεδίο της οικονομίας, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η «διαμάχη» γύρω από την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να «εξουδετερώσουν» τη διευρυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια από την εφαρμοζόμενη πολιτική σε μια προσπάθεια να ...πείσουν ότι «κόπτονται» για τα λαϊκά προβλήματα.

Αυτή την επιχείρηση χειραγώγησης του λαού ήρθε να υπηρετήσει η δήλωση του Γ. Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» που χρησιμοποίησε για να στηρίξει την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην συναινέσει στην προεδρική εκλογή το Μάρτη και να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοχευμένο φούντωμα της εκλογολογίας (2009-07-14 00:00:00.0)
Τροφοδοτεί εκλογολογία και σκανδαλολογία (2009-07-04 00:00:00.0)
Ο κουρνιαχτός της εκλογολογίας (2006-11-15 00:00:00.0)
Σενάρια εκλογολογίας (2005-11-30 00:00:00.0)
Φουσκώνουν σκανδαλολογία - εκλογολογία (2004-10-01 00:00:00.0)
Νέα «επεισόδια» στο σίριαλ (2004-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ