Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΚΕ
Βαστάζοι του κεφαλαίου και με υπογραφή!

Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στο σωματείο των εργαζομένων του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ Βουλιαγμένης», ζητά από τα αφεντικά να περιορίσουν την πολιτική δράση των κομμάτων στο χώρο δουλειάς...

Το κατάπτυστο έγγραφο της πλειοψηφίας στο σωματείο εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ) στο ξενοδοχείο «Αστήρ Βουλιαγμένης»
Το κατάπτυστο έγγραφο της πλειοψηφίας στο σωματείο εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ) στο ξενοδοχείο «Αστήρ Βουλιαγμένης»
Κάθε όριο ξεπερνά ο εργοδοτικός συνδικαλισμός! Δε φτάνει που συνδιαλέγεται με το ΣΕΒ και τους άλλους μεγαλοεργοδότες, δημιουργώντας κλίμα συναίνεσης, αλλά φτάνει και στο σημείο να ζητά τον περιορισμό της πολιτικής δράσης των κομμάτων στους χώρους δουλειάς. Και, φυσικά, πρώτα απ' όλα του ΚΚΕ, αφού η δική του δράση είναι που ενοχλεί.

Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα, που το Σωματείο Εργαζομένων του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ) - αντί να παλέψει για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και συνολικά των ξενοδοχοϋπαλλήλων - με επιστολή του, στις 30/7/2009, προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας (αρ. πρωτ. 102) ...διαμαρτύρεται, διότι κλιμάκιο του ΚΚΕ, έκανε περιοδεία στο χώρο και συνομίλησε με τους εργαζόμενους!

«Κύριε Διευθύνοντα», αναφέρει, «μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι παραβιάζονται οι οδηγίες σας για πολλαπλή φορά. Σήμερα Πέμπτη 30/07/2009 και ώρα 12.00 π.μ. θα επισκεφτεί το συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης κλιμάκιο του ΚΚΕ για να μιλήσει στους εργαζόμενους». Και συνεχίζει: «Ουδέποτε ενημερωθήκαμε επισήμως για την επίσκεψη αυτή, αφού αφορά τους εργαζομένους, από την διεύθυνση προσωπικού ως όφειλε. Δε θεωρούμε ωφέλιμο και πρέπον να ενοχλούνται κατ' επανάληψη οι εργαζόμενοι κατά την ώρα του φαγητού»!

Είναι, δηλαδή, τόσο προκλητικοί, που όχι μόνο φτάνουν στο σημείο να «λυπούνται» που δεν τηρούνται οι «οδηγίες» της εργοδοσίας, αλλά και να λένε ότι η πολιτική δράση των κομμάτων σε χώρους εργασίας τούς... ενοχλεί.

Αλλά, τα «καλύτερα», τα έχουν για το τέλος: «Απαιτούμε - καταλήγει η κατάπτυστη επιστολή - να συστήσετε στη διευθύντρια προσωπικού να τηρεί τις οδηγίες της Διοίκησης της ΑΞΕ ΑΣΤΗΡ για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ως οφείλει, όχι να τις αγνοεί κατ' επανάληψη επιλεκτικά και να πάψει να παπαγαλίζει προς τα αριστερά με τα γνωστά από το πρόσφατο παρελθόν αποτελέσματα»!!! Εδώ, πια, έχουν ξεπεράσει και τον ίδιο τους τον εαυτό. Συμπεριφερόμενοι ως βαστάζοι της εργοδοσίας ...καταγγέλλουν, τη διεύθυνση προσωπικού πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της και έτσι υποσκάπτει την «ομαλή λειτουργία της εταιρείας».

Μάλλον, για τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, η «ομαλή λειτουργία», πάει μαζί με το χαφιεδισμό και την αντι-ΚΚΕ δράση. Οσο όμως κι αν θέλουν να «βουλώσουν» τα αυτιά των εργαζομένων, η φωνή του ΚΚΕ πάντα θα ακούγεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ