Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η εργατική τάξη δολοφονείται

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του για το θάνατο των δύο εργατών, στη ΛΑΡΚΟ και στην επιχείρηση ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, σημειώνει:

«

Για ακόμη μια φορά η εργατική τάξη δολοφονείται στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Δύο εργάτες δεν γύρισαν πίσω στο σπίτι τους, δεν θα ξαναδούν τις οικογένειές τους. Ο ένας στη ΛΑΡΚΟ (Λάρυμνα) και ο άλλος μετανάστης από το Μπαγκλαντές στον Ασπρόπυργο, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης σκουπιδιών.

Για τα νέα εγκλήματα, ακέραια την ευθύνη φέρνουν εργοδοσία και κυβέρνηση. Στο βωμό των κερδών και της εντατικοποίησης της δουλειάς, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Ανάλογες ευθύνες έχουν και τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., που καλύπτουν τους εργολάβους και τις πολυεθνικές, που υπερασπίζονται λυσσαλέα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους, και αντιμετωπίζουν τις ανθρώπινες ζωές, ως αναλώσιμο υλικό για το αυγάτεμα των κερδών των καπιταλιστών. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες στους εργοδότες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να αποδοθούν ευθύνες στην εργοδοσία για τα νέα θύματα, όπως και για κάθε εργάτη που αχρηστεύεται ή χάνει τη ζωή του στο εργοτάξιο, στο γιαπί, στο εργοστάσιο, ή όπου αλλού εργάζεται.

Το ΠΑΜΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει την Υπουργό Απασχόλησης με έγγραφό του (στις 17 Φεβρουαρίου 2009) για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών στον Ασπρόπυργο, στην εταιρεία Γενική Ανακύκλωση ΑΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα, να συνεχίσουν τον αγώνα για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να απαιτούν να παίρνονται μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους χώρους δουλειάς και να παλεύουν για τα δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών τους στην προοπτική της εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και επομένως και της εγκληματικής εργοδοσίας.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη στον Ασπρόπυργο και καλεί όλους τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να πάρουν μαζικά μέρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ