Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Νέα προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ

Και κορόνες περί «μεγάλης προοδευτικής παράταξης»

Νέα προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ, εξαπέλυσε μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Real news», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αναμασώντας τα περί «διευκόλυνσης της κυβέρνησης της ΝΔ» από το ΚΚΕ.

Πρόκειται για μια ακόμα βρώμικη επίθεση αυτή τη φορά από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι ενταγμένη στο γενικότερο αντιΚΚΕ σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να θολώσει τα νερά και να συγκαλύψει την πραγματική σύγκλιση που υπάρχει σε όλα τα μέτωπα, τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης.

Ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση για το αν επιμένει ότι το ΚΚΕ αποτελεί τον «αριστερό ψάλτη της κυβέρνησης», απάντησε σε πρώτη φάση με τον ψεύτικο και ανυπόστατο ισχυρισμό ότι «πολλοί αγωνιστές του ΚΚΕ με έχουν εμπνεύσει με την αυτοθυσία τους για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη», για να καταλήξει στη συνέχεια στον αρχικό του στόχο υποστηρίζοντας: «Σήμερα, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται συχνά να ταυτίζει το κομματικό συμφέρον με τη διευκόλυνση της κυβέρνησης της ΝΔ. Και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να εξηγήσει τη στάση της αυτή στους πολίτες. Είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που μένει σ' αυτή την αδιέξοδη αντι-ΠΑΣΟΚ γραμμή, ελπίζοντας να αποκομίσει λίγες ψήφους παραπάνω. Ματαιοπονεί».

Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζοντας την αντικομμουνιστική επίθεση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκαλύψει ότι οι αντιλαϊκές και αντιδραστικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις κυβερνητικές επιλογές. Οσο το ΚΚΕ θα χαλάει τη «σούπα» και θα αναδεικνύει ότι ανάμεσα στους εταίρους του δικομματισμού δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στο επίπεδο της οικονομίας, αφού από κοινού στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, οι επιθέσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα εντείνονται.

Είναι ενδεικτικό ότι αφορμή για τους προβοκατόρικους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του ο Γ. Παπανδρέου πήρε από το ερώτημα - υπενθίμιση πως «το καλοκαίρι συμπληρώνονται 20 χρόνια από το αποκαλούμενο και "βρώμικο '89"». Απαντώντας αφού επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν διασπάται και δεν λεηλατείται» παρά τα όσα έκαναν «εξωθεσμικά κέντρα κι ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις», ύμνησε και ...«το δημιουργικό έργο των κυβερνήσεων» του ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά βέβαια για να καταλήξει ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες τελικά αποδοκιμάζουν και τιμωρούν σκληρά τις καιροσκοπικές επιλογές που είναι ασύμβατες με την κοινή συνείδηση ότι, τελικά, υπάρχουν δύο μεγάλες παρατάξεις: η Δεξιά, η νεοσυντήρηση από τη μια και η προοδευτική παράταξη από την άλλη».

Ουσιαστικά επιχειρεί να αναστηλώσει και να ενισχύσει το δικομματικό σύστημα εναλλαγής στην εξουσία με ισχυρισμούς περί ύπαρξης: «δύο μεγάλων παρατάξεων» προσδοκώντας μέσα από τις κούφιες αντιπαραθέσεις να πετύχει τον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα επιχείρησε να αφήσει ανοιχτό παράθυρο προς τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Οι ιστορικές μνήμες δεν θάβονται. Ομως ούτε πρέπει ούτε μπορούν να μας φυλακίζουν στο παρελθόν. Εμείς πάντως παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας. Εχω απευθύνει πολλές φορές πρόταση διαλόγου και συνεργασίας. Επιμένω σ' αυτήν. Και θα επιμείνω σταθερά - και μετεκλογικά, ανεξάρτητα από την αυτοδυναμία που θα έχει το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι, τελικά, οι ανάγκες του τόπου και η θέληση της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας του λαού μας, θα την επιβάλλουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθλιες προβοκάτσιες από το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ΚΚΕ(2010-11-04 00:00:00.0)
Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν ξεχνούν(2009-06-02 00:00:00.0)
Επιλογή της ηγεσίας η αντιΚΚΕ προπαγάνδα(2009-04-14 00:00:00.0)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις(2008-08-05 00:00:00.0)
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου(2007-02-06 00:00:00.0)
Απόφαση - κόλαφος για τη νοθεία(1995-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ