Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος διώκτης τυφλών

Σε επιστροφή στην επαιτεία οδηγεί τους τυφλούς μικροπωλητές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, η απόφαση του Δήμου Αθηναίων που μαζί με την κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τους πάγκους των μικροπωλητών στο κέντρο της Αθήνας.

Αντιδρώντας οι τυφλοί, πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις προσπάθειες τόσο του δήμου όσο και της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα, ενώ όπως είπε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών Αν. Λιάκος, θα συνεχιστεί και σήμερα, ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και θα επιδιώξουν να θέσουν το θέμα.

Οπως μάλιστα τόνισε στο «Ρ» ο Χρ. Γεωργακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και εκπρόσωπος της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης», «ο στόχος της κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, είναι να καταργηθούν οι άδειες των τυφλών μικροπωλητών αλλά και όλων των μικροπωλητών από το κέντρο της Αθήνας. Εκεί δηλαδή όπου μπορούν στην ουσία να λειτουργήσουν. Εμείς απαιτούμε, με μία ακόμη αγωνιστική κινητοποίηση, το άνοιγμα των πάγκων των μικροπωλητών και την κατάργηση των παράνομων προστίμων που έχουν επιβληθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ