Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Παιδεία θύμα της έλλειψης πιστώσεων

Ο κίνδυνος των πλημμυρών για την πόλη της Μυτιλήνης είναι άμεσος πάντα.
Ο κίνδυνος των πλημμυρών για την πόλη της Μυτιλήνης είναι άμεσος πάντα.
Με προβλήματα ξεκίνησε στη Λέσβο η νέα σχολική χρονιά, κύρια για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

Παρά την έγκαιρη υποβολή υπομνήματος στους αρμόδιους φορείς απ' το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ζητούσε την τοποθέτηση του απαραίτητου αριθμού δασκάλων και νηπιαγωγών, δεν έγινε τίποτα, με αιτία την έλλειψη πιστώσεων. Ετσι, πολλά σχολεία - ιδίως εκείνα των απομακρυσμένων περιοχών - θα υπολειτουργήσουν αναγκαστικά σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στη Λέσβο δε σταματούν εδώ. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διασκορπισμένο σε πολλά κτίρια, η έλλειψη κατάλληλης Εστίας και Φοιτητικής Λέσχης, καθώς και η μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, μοναδικού σ' όλη την περιφέρεια Αιγαίου, έρχονται να προστεθούν στα άλλα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών του νησιού, επισημαίνοντας τις ανάγκες στον ευαίσθητο αυτό χώρο και μπροστά στη νέα σχολική χρονιά, τονίζει την επιτακτική ανάγκη της στράτευσης όλων για την υπεράσπιση ενός κοινωνικού αγαθού τόσο πολύτιμου, όσο και η Παιδεία.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παιδείας και στην ακριτική Λέσβο αποτελεί ζήτημα ταξικής πάλης όλων των εργαζόμενων του νησιού, που εκφράζεται απ' το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό Μέτωπο.

Τα παιδιά στη Μυτιλήνη δεν αντιμετωπίζουν μόνον το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού και σχολικών κτιρίων. Πολλά ακόμα είναι τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, ενώ, μαζί με όλους τους κατοίκους, αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα των πλημμυρών, καθώς με την παραμικρή βροχή κατακλύζεται η πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ