Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εκσυγχρονισμός» με προκλητικές απολύσεις

Δείγματα γραφής για το πώς εννοεί τον «εκσυγχρονισμό» των υπηρεσιών του ΙΚΑ έδωσε ο διοικητής του Ιδρύματος Μιλτιάδης Νεκτάριος, στην τοπική μονάδα του ΙΚΑ στο Αγρίνιο.

Με έγγραφη απόφασή του που κοινοποιήθηκε στις 26-10-2000 στους εργαζόμενους, ο διοικητής του ΙΚΑ προχώρησε χωρίς κανένα αιτιολογικό στην καταγγελία της σύμβασης εφτά συμβασιούχων γιατρών της τοπικής μονάδας ΙΚΑ του Αγρινίου. Πρόκειται για γιατρούς σημαντικών ειδικοτήτων (χειρούργος, γυναικολόγος, γαστρεντερολόγος, ακτινολόγος, ουρολόγος, δυο οδοντίατροι) οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται στη μονάδα, η οποία εξυπηρετεί περίπου 50.000 ασφαλισμένους του ΙΚΑ της ευρύτερης περιοχής, πάνω από δέκα χρόνια!

Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι ότι την ίδια μέρα που κοινοποιήθηκαν οι αναίτιες απολύσεις των εφτά συμβασιούχων γιατρών, η διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε στην προκήρυξη ακριβώς αυτών των θέσεων και ειδικοτήτων!

«Αντί να προσανατολιστούν στο να εκσυγχρονίσουν το ΙΚΑ με την επάνδρωση των μηχανημάτων και του προσωπικού που έχει ανάγκη το ίδρυμα ως ασφαλιστικός φορέας, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους γιατί αρρωσταίνουν και τους γιατρούς γιατί κάνουν τη δουλιά τους», επισήμανε στο «Ρ» ο Κώστας Σιδέρης, ένας εκ των απολυμένων γιατρών. Οπως υπογράμμισε, οι εφτά απολυμένοι γιατροί έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά κατά αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Την έντονη αγανάκτηση όλων των μελών του «για την από κάθε άποψη απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή του ΙΚΑ», εκφράζει σε έγγραφό του προς τον Μ. Νεκτάριο και ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ) Αγρινίου, ο οποίος συνεδρίασε εκτάκτως για αυτό το θέμα.

«Τέτοιες ενέργειες, επισημαίνει στο έγγραφό του που εγκρίθηκε ομόφωνα ο ΣΕΥΠΙΚΑ Αγρινίου, δεν μπορούν και δε θα πάρουν ούτε νομική, ούτε εργατική, ούτε κοινωνική και ηθική δεοντολογική νομιμοποίηση».

«Ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία για τη λήψη και την υλοποίηση τέτοιων αποφάσεων, συνεχίζει, (ξαφνικά, αναίτια και πιλοτικά καθώς φαίνεται) φανερώνουν έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στη νομιμότητα, την κοινωνία και τις ανάγκες των πολιτών, όταν μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση συνοδεύεται και από την ταυτόχρονη προκήρυξη των θέσεων των "απολυμένων" τότε η μεθόδευση γίνεται προφανής μέχρι τα όρια της πρόκλησης».

Ο σύλλογος καλεί το διοικητή του ΙΚΑ να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση των καταγγελιών των συμβάσεων και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη κίνηση για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ