Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εργολήπτες κατά Θ. Πάγκαλου

Εντονη ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών και ΕΠΕ (ΣΑΤΕ) στις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου, ο οποίος αφ' ενός αμφισβήτησε την επάρκεια του ελληνικού κατασκευαστικού και εργατοτεχνικού δυναμικού να φέρει σε πέρας την κατασκευή των ολυμπιακών έργων, και αφ' ετέρου προανήγγειλε διαγωνισμούς με «κλειστές διαδικασίες», με πρόσχημα τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων.

Από τον ΣΑΤΕ ο Θ. Πάγκαλος κατηγορείται ότι με τις δηλώσεις του εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, ανοίγοντας την κερκόπορτα στην ανάληψη των έργων από τους ξένους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΕ τονίζει ότι ο υπουργός «θα πρέπει να ξεχάσει τις "προεπιλογές και τις γρήγορες διαδικασίες", καθώς και τα ανοίγματα της κερκόπορτας στους ξένους, αντί της κλασικής και απόλυτα δημοκρατικής διαδικασίας των ανοιχτών διαγωνισμών κατασκευής των έργων από ελληνικές Τεχνικές Επιχειρήσεις».

Και η ανακοίνωση του ΣΑΤΕ καταλήγει: «Ο εργοληπτικός κόσμος απαιτεί από τον κ. Θ. Πάγκαλο περισσότερη ευαισθησία και προσοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ