Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Δε χωρά κανείς εφησυχασμός για την ΕΝΚΛΩ

Συζήτηση - ενημέρωση χτες με τους εργάτες στη Νάουσα για τα συμπεράσματα από την προχτεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Να μη δείξουν καμία ανοχή. Να μην έχουν καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση θα τους στηρίξει αν δεν την αναγκάσουν οι ίδιοι οι εργάτες. Γι' αυτό είναι ανάγκη άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να σχεδιάσουν την κλιμάκωση του αγώνα μαζί με τους απολυμένους συναδέλφους τους από τα άλλα εργοστάσια του ομίλου που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες το πρωί στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Γ» της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» (ΕΝΚΛΩ), ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σ. Τσίτσης, μιλώντας μαζί τους για την προχτεσινή παρέμβαση που έκανε μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΟΕΚΙΔΕ στο υπουργείο Εργασίας. Παρέμβαση με αιτήματα να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα εργοστάσια της «ΕΝΚΛΩ», με όλους τους εργαζόμενους, με πλήρεις και σταθερές εργασιακές σχέσεις, ανεξάρτητα από τα σχέδια που έχει ο Λαναράς, να ανακληθούν άμεσα οι εκατοντάδες απολύσεις, να πληρωθούν τώρα όλα όσα οφείλονται στους εργαζόμενους, να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ 2.000 ευρώ, ουσιαστική προστασία όλων των απολυμένων του ομίλου.

Στο μεταξύ σύσκεψη για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της «ΕΝΚΛΩ» στον Εβρο, πραγματοποιείται σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εξελίξεις στον όμιλο δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Για παράδειγμα στη Νάουσα, όπου σ' ένα στα δυο σπίτια υπάρχει άνεργος, τα λουκέτα και το κύμα της ανεργίας έχει παρασύρει ολόκληρη την οικονομία, τα μαγαζιά δεν έχουν κίνηση. Ο αγώνας για να διασφαλίσουν οι εργάτες στον όμιλο τις δουλειές τους αναδεικνύει την ανάγκη να οργανωθεί ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, γι' αυτό και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ