Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Ξεκίνησε μαζικές απολύσεις

Με απεργία στη ΦΑΓΕ απαντούν αύριο το επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Στιγμιότυπο από περιφρούρηση παλιότερης απεργίας στη ΦΑΓΕ
Στιγμιότυπο από περιφρούρηση παλιότερης απεργίας στη ΦΑΓΕ
Μπαράζ απολύσεων ξεκίνησε ο Ομιλος Φιλίππου, πετώντας στο δρόμο 18 εργάτες στη ΦΑΓΕ και έναν στην ΕΒΓΑ. Απαντώντας στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά στην Αθήνα και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία στη ΦΑΓΕ. Η οργάνωση της πάλης χωρίς καμιά καθυστέρηση και με άξονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης, κόντρα στη λογική που λέει «κάντε υπομονή να περάσει η κρίση» (στη ΦΑΓΕ η διοίκηση επικαλείται τη μείωση της παραγωγής λόγω κρίσης) γίνεται επιτακτική. Η ίδια η πείρα των εργαζομένων έχει δείξει ότι μόνο η έγκαιρη και ταξικά προσανατολισμένη οργάνωση του αγώνα μπορεί να απαντήσει στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που επιχειρεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τους εργάτες να σηκώσουν κεφάλι.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, μετά τη χτεσινή τρίωρη στάση εργασίας που έγινε στην ΕΒΓΑ ενάντια στην εισβολή εργολάβων, η διοίκηση ανακοίνωσε την απόλυση του μηχανικού Κώστα Σοφιανόπουλου. Οπως σημείωσαν στον «Ρ» εργαζόμενοι, η ΕΒΓΑ εδώ και δυο χρόνια έχει ξεκινήσει να μπάζει εργολάβους στην εταιρεία, κάτι που αναδεικνύει ότι προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της με κάθε τρόπο, ανεξάρτητα από το κόστος για τους εργαζόμενους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την περιφρούρησή της σημειώνει: «Η ενότητά μας, η αγωνιστική συμμετοχή μας είναι αυτή που θα κάμψει την αδιαλλαξία της εταιρείας. Η ενότητα, ο αγώνας, η αλληλεγγύη του κλαδικού συνδικάτου, της ομοσπονδίας και όλου του κλάδου θα φέρει επιτυχίες στο δίκαιο αγώνα μας». Αναδεικνύει γιατί η πάλη για την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και για να μπει φρένο στα σχέδια και την επιθετικότητα της εργοδοσίας στη ΦΑΓΕ, αλλά και σε κάθε κλάδο πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης. Συνδέοντας την πάλη ενάντια στην αντεργατική επίθεση, το σωματείο καλεί ακόμα τους εργάτες να παλέψουν για υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, όπως επέκταση του κλιματισμού - εξαερισμού σε όλους τους χώρους του εργοστασίου, αλλά και για τα δικαιώματα όσων δουλεύουν στη διανομή των προϊόντων (π.χ. αναρρωτικές άδειες).

Την αλληλεγγύη του στους εργάτες της ΦΑΓΕ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, ενώ την απόλυση στην ΕΒΓΑ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ