Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ-ΝΤΙΑ
Στις κάλπες μέχρι την Κυριακή

Ο σημαντικός ρόλος του σωματείου για την υπεράσπιση των εργαζομένων κάνει επιτακτική την προσέλευση στις κάλπες

Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων ΔΣ στα παραρτήματα αλλά και στην κεντρική διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ». Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν (με ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ) καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και την Κυριακή 25/10, οπότε ολοκληρώνονται οι εκλογές από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 5ος όροφος).

Στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο τοπικό παράρτημα ψήφισαν 278 έναντι 212 στις προηγούμενες εκλογές. Αναδείχθηκε η εμπιστοσύνη των εργαζομένων στον ταξικό προσανατολισμό του σωματείου, η ανάγκη να μαζικοποιηθεί και να δυναμώσει ολόπλευρα το σωματείο, ώστε να πάρουν απάντηση η επίθεση της εργοδοσίας και τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Ο ταξικός προσανατολισμός του σωματείου, η συνεπής, σταθερή και καθημερινή δράση των ταξικών δυνάμεων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα στους τόπους δουλειάς, κερδίζει συνεχώς συνειδήσεις. Αποτέλεσμα της δράσης του σωματείου είναι και ο περιορισμός των μερικώς απασχολουμένων και των ωρομισθίων συνολικά, την ώρα που το σωματείο δυναμώνει τη συντονισμένη με άλλους κλάδους πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν σημαντικοί αγώνες για να σπάσει η τρομοκρατία και η εκμετάλλευση στις κεντρικές αποθήκες στην Αθήνα όπου το 70% των εργαζομένων είναι μετανάστες. Αυτός ο αγώνας του σωματείου συσπείρωσε τους μετανάστες που συμμετέχουν ενεργά στη δράση του.

Κορυφαίος σταθμός στη δράση του σωματείου ήταν και η μάχη που έδωσε την προηγούμενη χρονιά σε πανελλαδικό επίπεδο ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις που έγιναν σε κατάστημα της επιχείρησης στην Καλαμπάκα. Μάχη που έληξε νικηφόρα με την επαναπρόσληψη αυτών των εργαζομένων αλλά και με το στήσιμο νέων παραρτημάτων του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ