Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Απαγορεύουν στη νεολαία ακόμα και να κάνει οικογένεια

Ξεμπροστιάστηκαν όσοι στηρίζουν την εργοδοσία που απολύει εγκύους και μανάδες αλλά δήθεν ανησυχούν επειδή οι νέοι δεν κάνουν οικογένεια, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή

«Η απόλυση στις 16/10 από την πολυεθνική LIDL της Ματίνας Μακρή, εργαζόμενης και μητέρας τριών παιδιών, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η πολιτική που γιγαντώνει τα κέρδη των μονοπωλίων και συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με κάθε μέσο. Είτε με το καρότο, είτε με το μαστίγιο. Είτε με το εμπόριο ελπίδας, είτε με την καλλιέργεια φόβου», σημειώνει η ανακοίνωση της Επιτροπής για τις Νέες Γυναίκες του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την υποτιθέμενη "εθνική αλλαγή" που συνεπάγεται η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ - συνεχίζει η ανακοίνωση - η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει το κλίμα ευφορίας που έντεχνα καλλιεργείται από τα αστικά κόμματα με την πολύτιμη βοήθεια των αστικών ΜΜΕ. Περισσεύει η υποκρισία, όταν το ΠΑΣΟΚ μέσα από το πρόγραμμά του ενθαρρύνει τα νέα ζευγάρια "να μεγαλώσουν όσα παιδιά θέλουν" και κάνει κούφιες, γενικόλογες διακηρύξεις για τη "διασφάλιση των δικαιωμάτων στον εργασιακό χώρο" και την "προστασία της οικογένειας". Περισσεύει η κοροϊδία, στις πολυδιαφημισμένες προγραμματικές δεσμεύσεις για "κατάργηση" των διατάξεων του νόμου "Πετραλιά", που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνουν τις συντάξεις. Περισσεύει η ψευτιά, στη βιτρίνα της κυβέρνησης με τις γυναίκες-υπουργούς, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν ελπίδες για μια πιο ήπια για τους εργαζόμενους πολιτική.

Πίσω από τη στάχτη που θέλουν να ρίξουν στα μάτια των εργαζόμενων γυναικών, η αλήθεια είναι πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι για την ανεργία, τη μερική απασχόληση, την έλλειψη κοινωνικών παροχών στήριξης της οικογένειας και της μητρότητας. Πως η πολιτική τους θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και πως ανάλογα σκληρά θα είναι και τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την εφαρμογή της. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι που δε σκύβουν το κεφάλι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους βρίσκουν απέναντί τους τις δυνάμεις καταστολής, την εργοδοτική τρομοκρατία, την απόλυση, όπως στο πρόσφατο παράδειγμα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μη μείνει αναπάντητη τόσο η απόλυση της εργαζόμενης μητέρας, όσο και το σύνολο της πολιτικής που θέτει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των γυναικών της εργατικής τάξης. Χωρίς κανέναν εφησυχασμό, χωρίς καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, οι εργαζόμενες να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα ταξικά σωματεία, το εργατικό κίνημα, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Να διεκδικήσουν την ανάκληση της απόλυσης αλλά και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ