Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντεργατική ρότα με αβανταδόρο την ΠΑΣΚΕ

Ούτε δέκατο της μοίρας δε θα παρεκκλίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την αντιασφαλιστική - αντεργατική πορεία που έχει χαράξει για να υπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο. Το έδειξε και στην προχτεσινή συνάντηση με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, όπου ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι ο αντιασφαλιστικός νόμος Πετραλιά, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι δεν πρόκειται να καταργηθούν. Οι όποιες υποσχέσεις - και μόνο υποσχέσεις - εξαντλήθηκαν στο ζήτημα της επαναφοράς των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα επίπεδα πριν το νόμο «Πετραλιά» (βλέπε νόμο «Ρέππα»). Οπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που συμμετείχε στη συνάντηση, Ν. Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για αποχαρακτηρισμό των ΒΑΕ, αφού όπως ανέφερε το υπουργείο στοχεύει στη σύσταση νέας επιστημονικής επιτροπής η οποία θα πάρει υπόψη της όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και έχουν «διευκολύνει» ...τη δουλειά των εργαζομένων.

Αβανταδόρο στην πολιτική της η κυβέρνηση έχει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης της Ομοσπονδίας δηλώνει ικανοποιημένη από την υπόσχεση για επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς (βλέπε νόμο «Ρέππα»). Χαρακτηριστικό της στήριξης που προσφέρει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ είναι ότι έφτασε στο σημείο σε ό,τι αφορά την «ενοικίαση» των εργαζομένων - ζήτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων απαιτώντας την κατάργηση αυτού του αίσχους - να κάνει πρόταση για ορισμό ποσόστωσης των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων»!

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ εξαντλήθηκαν στην παραδοχή ότι "δεν μπορεί να γυρίσουμε στο καθεστώς που υπήρχε πριν την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων". Οι όποιες υποσχέσεις για επαναφορά των ορίων ηλικίας στα επίπεδα πριν το νόμο "Πετραλιά", αλλά και οι "προτεραιότητες" της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, που εξαντλούνται σε αιτήματα που καθόλου δε θίγουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, αποτελούν συνδυασμένη τακτική που έχει προμελετηθεί και προσυμφωνηθεί».

Το συνδικάτο καλεί για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους του κλάδου να μην αφήσουν ούτε ώρα χαμένη από την προετοιμασία και την οργάνωση του αγώνα για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ