Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Περιόδευσε σε «Ελληνικός Χρυσός» και «Πόρτο Καράς»

Οι ίδιοι οι εργάτες ανέδειξαν με την πείρα τους την ανάγκη να οργανωθούν συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα

Την ανάγκη οι εργάτες συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην εργοδοτική επίθεση και την αντεργατική πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους, σημείωσε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες με τους εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός» και του ξενοδοχείου «Πόρτο Καρά». Χώροι όπου η παραπάνω επισήμανση αναδεικνύεται κρυστάλλινα: μόλις την περασμένη βδομάδα στις στοές της «Ελληνικής Χρυσός» ενός εργάτης σκοτώθηκε στη διάρκεια εργασιών υποστύλωσης. Ενώ στο «Πόρτο Καρράς» οι εργαζόμενοι αυτή την περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι με το σχέδιο της εργοδοσίας να σμπαραλιάσει τις εργασιακές σχέσεις.

Συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, η Σ. Καλαντίδου, χτθες, επισκέφθηκε τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» και μίλησε με τους εργάτες που δουλεύουν στις υπόγειες στοές, στο σχόλασμα της πρωινής βάρδιας. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να μην υπάρξει συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν έναν εργάτη στον τάφο και έναν με ακρωτηριασμένα τα δάχτυλα του χεριού του.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η ανησυχία τους για τα ΒΑΕ. Μάλιστα, σημείωσαν πως οι μεταλλωρύχοι δε θα πρέπει να εξαιρεθούν από τα ΒΑΕ, αφού όπως είπαν, ήδη «βγαίνουμε στη σύνταξη πεθαμένοι με τις άθλιες συνθήκες που δουλεύουμε».

Στο «Πόρτο Καρράς» οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αξίωση της εργοδοσίας να αποδεχθούν τη μόνιμη υπαγωγή τους στο καθεστώς της 6μηνης απασχόλησης. Ηδη η προηγούμενη εργοδοτική διοίκηση του Σωματείου πριν από τρία χρόνια, συμφώνησε στη μετατροπή των συμβάσεων, περίπου 100 εργαζομένων, από αορίστου χρόνου σε 8μηνες για 2 + 1 χρόνο. Επίσης, αποδέχθηκε την εκ περιτροπής αποχή από την εργασία για κάποιο διάστημα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, ενωμένοι και συσπειρωμένοι με το ταξικό κίνημα να αντιδράσουν και να χαλάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν περνάνε οι εκβιασμοί των χρυσαυγιτών για λογαριασμό της εργοδοσίας (2017-10-22 00:00:00.0)
Απέκλεισαν κατάστημα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» (2012-03-10 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών (2011-12-10 00:00:00.0)
Σήμερα διαδηλώνουμε σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (2011-09-10 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ σήμανε ξεσηκωμό σε όλη την περιοχή (2010-09-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε επαγρύπνηση και αγώνα (2007-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ