Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ»
Κανείς να μη μείνει ανεργος

Κινητοποίηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Με δίωρη στάση εργασίας, σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, απαντούν στις δύο απολύσεις συναδέλφων τους, οι εργαζόμενοι της «ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ» στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έχει κάνει άλλες εννέα απολύσεις σε Αθήνα και Πειραιά. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση έξω από το κατάστημα. «Μαζί έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και να αλλάξουμε την κατάσταση», υπογραμμίζει.

Το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία για το μπαράζ απολύσεων που ξεκίνησε στα καταστήματά της σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά και για την πρόθεσή της να συνεχίσει τις απολύσεις - «τακτοποιήσεις» και άλλων εργαζομένων. Απαιτεί ανάκληση όλων των απολύσεων και καλεί σε συντονισμό της δράσης με τους εργαζόμενους στα άλλα καταστήματα της επιχείρησης. «Δεν πρέπει να μας τρομάξουν ούτε να μας φοβίσουν. Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να συσπειρωθούμε στο Σωματείο. Ενωμένοι και με αποφασιστικότητα να κάνουμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε θα αφήσουμε να χαθεί καμία θέση εργασίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Το ΚΚΕ

Ερώτηση στη Βουλή για τις απολύσεις στην επιχείρηση «ΝΟΤΟΣ ΚΟΜ» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, Θ. Παφίλης, Γ. Μαυρίκος, Ν. Παπακωνσταντίνου και Γ. Πρωτούλης, καταγγέλλοντας ότι «μέσα σε μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, οι εργοδότες παίρνουν μια σειρά αντεργατικών μέτρων, αξιοποιώντας το έδαφος που έχουν στρώσει με την πολιτική τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ