Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο κρούσμα αστυνομικού αυταρχισμού

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε βιβλιοχώρο στα Εξάρχεια και προσήγαγαν στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Ενα νέο κρούσμα αστυνομικού αυταρχισμού σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο επιχείρησης - «σκούπα» στα Εξάρχεια. Αντρες των ΜΑΤ, μετά από επίθεση ομάδας 30 ατόμων σε πεζή περιπολία τεσσάρων αστυνομικών στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, εισέβαλαν στο βιβλιοχώρο «Floral», όπου παρουσιαζόταν βιβλίο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Κάσδαγλη, λίγο μετά την αποχώρηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, και συνέλαβαν τον συγγραφέα Δ. Παπαχρήστο και τους δημοσιογράφους Σ. Δαματόπουλο και Δ. Ελληνιάδη, τους οποίους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά, ενώ με αφορμή το περιστατικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε και πήρε την παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας Β. Τσιατούρα.

Σύμφωνα με διαρροές από το χτεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό στα Εξάρχεια ήταν η αφορμή για να ζητήσει την παραίτηση Τσιατούρα (το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ), αφού την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ με θέμα τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό). Για το θέμα των προσαγωγών, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, ενώ χτες έδωσε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε την «αστυνομική βία και αυθαιρεσία» και ζήτησε να σταματήσει «το καλά σχεδιασμένο κλίμα αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια».

Το ΚΚΕ

Σε δήλωσή του για τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Αστυνομία, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: «Οι προσαγωγές από την Αστυνομία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμα κρούσμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, που φανερώνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δράση των γνωστών προβοκατόρικων ομάδων, προκειμένου να επιβάλει την καθημερινή παρουσία και δράση των δυνάμεων καταστολής στην Αθήνα. Αυτό είναι πρωταρχικά που την βαραίνει και δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ