Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Τα αρχαία ευρήματα της περιοχής του Ακτιου προηγούμενων ανασκαφών μεταφέρθηκαν αλλού, επικαλούμενες οι αρμόδιες αρχές λόγους ασφάλειας. Χρησιμοποιείται επίσης η δικαιολογία ότι το Μουσείο στο Θύρρειο είναι μακριά από τα αστικά κέντρα και δε θα διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών. Τα παραπάνω δέχθηκαν ο δήμαρχος Θυρρείου και ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι γνώριζαν για τη φυγή των αρχαίων ευρημάτων σε άλλες περιοχές. Ενέργειες όπως η παραπάνω, τονίζουν σε Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους, οδηγούν γενικότερα στην υποβάθμιση και το μαρασμό της υπαίθρου και της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να γίνει πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στο Μουσείο ώστε αυτό να λειτουργήσει και τα αρχαία ευρήματα της περιοχής του Ακτιου να επιστρέψουν στην περιοχή που ανήκουν.

-- Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα του παράνομου ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, όπου τα 2 τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν αγώνες οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν, αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ με αυταρχισμό. Ενας αυταρχισμός που εκφράστηκε με τη μεταφορά εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ στην Κέρκυρα, με βία, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, ακόμα και με θάνατο μιας κατοίκου της Λευκίμμης, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε συνδικαλιστές, σε εκλεγμένους στην ΤΑ και άλλους πολίτες που συμμετείχαν στον αγώνα του λευκιμμιώτικου λαού, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης, οι οποίοι καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν τι άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν για την απόσυρση όλων των διώξεων και των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί και ζητούν να φύγουν οι εναπομείνασες δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.

-- Ιδιαίτερα έντονο είναι το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Α'βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα στο 3ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, δύο σχολεία με 400 μαθητές τα οποία συστεγάζονται, υπάρχουν ελλείψεις σε μια περίοδο όπου αναμένεται πανδημία της γρίπης. Τρεις αίθουσες λειτουργούν σε αντίστοιχα κοντέινερ, ενώ σε αίθουσα διδασκαλίας έχει μετατραπεί ακόμη και το γραφείο των δασκάλων. Οι τουαλέτες των μαθητών δεν επαρκούν και ο αύλιος χώρος είναι κι αυτός ανεπαρκής και χωρίς στέγαστρο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ερωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα των συγκεκριμένων σχολείων, να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες και να πληρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.

-- Με τις τελευταίες σφοδρότατες βροχοπτώσεις, 25 και 26 Οκτώβρη, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα, τόσο στο αγροτικό όσο και εσωτερικό οδικό δίκτυο και των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων Πορταριάς. Ο μεγάλος όγκος των βροχοπτώσεων προκάλεσε βαθιές διαβρώσεις, κατολισθήσεις και καταπτώσεις πρανών. Δρόμοι χωρίστηκαν στα δύο, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστοι. Βλάβες επίσης προκλήθηκαν σε τοίχους αντιστήριξης από λιθοδομή, καθώς και σε λιθόστρωτα και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής. Ο Δήμος Πορταριάς αδυνατεί να καλύψει το κόστος της αποκατάστασης, που βάσει πρόχειρης εκτίμησης ανέρχεται ότι θα φτάσει τις 80.000 ευρώ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα πρόκειται να πάρει ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο Δήμος Πορταριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ