Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Γενική συνέλευση πραγματοποιεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά), στις 10 π.μ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης διοργανώνει σήμερα Παρασκευή εκδήλωση με θέμα: «Οι γυναίκες στο μάτι του κυκλώνα. Η νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Η συζήτηση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου (Σαράντα Εκκλησιών 61, Νέα Σμύρνη).

ΒΟΙΩΤΙΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 2 Δεκέμβρη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Βοιωτίας και συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Θήβας στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας και την κατασκευή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Θήβα. Εντεκα δήμοι του Νομού Βοιωτίας, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, έχουν προχωρήσει στη σύσταση Διαδημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης Διαχείρισης των απορριμμάτων. Μέσω αυτής έχουν αναθέσει για ορισμένο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική εταιρεία τη συλλογή απορριμμάτων και, όπως σημειώνεται στις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, με κόστος υψηλότερο από αυτό που αφορά στη διάθεση απορριμματοφόρων και προσωπικού από τους ίδιους τους δήμους. Ετσι, οι δημοτικές αρχές προχωρούν σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και την ίδια στιγμή υπονομεύουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Τέλος, οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην κατασκευή εργοστασίου καύσης που ενισχύει την παραπάνω πολιτική ιδιωτικοποίησης και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ