Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Σχέδιο με άξονα τον τόπο δουλειάς

Οι εργαζόμενοι όλο και περισσότερων κλάδων παίρνουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας οργανωμένα και μέσα από μαζικές διαδικασίες

Πληθαίνουν καθημερινά οι κλάδοι που με συγκεκριμένα μέτρα καθορίζουν το πρόγραμμα δράσης τους για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη.

Ο σχεδιασμός για το άνοιγμα στους τόπους δουλειάς μπροστά στην απεργία ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης με τα διοικητικά συμβούλια σωματείων του κλάδου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Την Κυριακή, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών - Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων, στη Γενική της Συνέλευση, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην απεργία. Η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν μαζική, με συμμετοχή από πάνω από 65 χώρους εργασίας. Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία επίσης πήρε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σε χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, αλλά και το ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Αντίστοιχες αποφάσεις πήρε η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Πράκτικερ» στην προχτεσινή του γενική του Συνέλευση, όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας», στη χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Σχεδιασμένη είναι η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε χώρους όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της συναίνεσης, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι κόντρα στο κλίμα επανάπαυσης και ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χτες το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή 29 Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων Εργαζομένων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα της κήρυξης απεργίας στις 17 Δεκέμβρη σε κάθε σωματείο και στο πλαίσιο αυτό να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της.

Επιπλέον για την καλύτερη προετοιμασία της μάχης:

  • Σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής πραγματοποιεί ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων.
  • Επίσης σήμερα σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας καλεί στις 6 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στην αίθουσά του.
  • Αύριο Τετάρτη 2/12 σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
  • Την Παρασκευή 4/12 το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ασφαλιστικό και η θέση των εργαζομένων», στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ