Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Νέα απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην Αθήνα

Στις 11 π.μ., στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση

Aπό κινητοποίηση των εργαζομένων με stage στη Θεσσαλονίκη στις 12 Νοέμβρη

Motion Team

Aπό κινητοποίηση των εργαζομένων με stage στη Θεσσαλονίκη στις 12 Νοέμβρη
Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι με stage με απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τους. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Χτες, σε συμβολική κατάληψη του τοπικού καταστήματος του ΕΛΓΑ, στη Λάρισα, προχώρησαν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι οι συμβασιούχοι γεωπόνοι του Οργανισμού, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, απαίτησαν να σταματήσει επιτέλους το απαράδεκτο καθεστώς των αναγκαστικών μεταθέσεων που υποβάλλονται από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανάγκες λειτουργίας του Οργανισμού καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό κατά το ήμισυ, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι συμβασιούχοι γεωπόνοι, «τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και τακτικές από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ουσιαστικά απαξιώνουν την ίδια την υπηρεσία και την αποδυναμώνουν».

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων με προγράμματα stage. Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε και αντιπροσωπεία του Κόμματος, που ήταν εκεί με επικεφαλής τον Αντ. Σκυλλάκο, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ακόμα απαιτούν να μη γίνει καμιά απόλυση καθώς αυτή τη βδομάδα αναμένεται να λήξουν εκατοντάδες συμβάσεις stage σε διάφορους φορείς, κυρίως στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη. Οι Συντονιστικές Επιτροπές Συμβασιούχων στους ΟΤΑ και Επιτροπές Αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο καλούν τους συμβασιούχους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία την οποία έχει κηρύξει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Επίσης, καταδικάζουν με κοινή τους ανακοίνωση τις διάφορες μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την υπονόμευση των αγώνων τους. Οι συμβασιούχοι στους ΟΤΑ καλούνται σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας στις 10 π.μ.

Την ίδια μέρα, οι συμβασιούχοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα - ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, απαιτώντας τη μονιμοποίησή τους. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας» και η συνδικαλιστική παράταξη «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», που στοιχίζεται με τις ταξικές δυνάμεις στα ΕΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ