Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Σε απεργία στις 3 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Απεργούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) να προσπαθεί να τους εγκλωβίσει σε ανώδυνες για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λογικές και αιτήματα. Από τη μεριά της, η ΔΑΣ ΟΤΑ απευθύνει ταξικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την ένταση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύει τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ)- που στηρίζουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία και μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να παλέψουν ενάντια σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Απόφαση για απεργία πήρε και η ΠΟΠ ΟΤΑ (Ομοσπονδία του κλάδου με μέλη της, κατά κύριο λόγο, εργαζόμενους από το Δήμο Αθήνας). Η πλειοψηφία της ΠΟΠ αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Δεκέμβρη, αποχή το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκέμβρη και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 7 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ