Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Μπήκε το πωλητήριο

Την Παρασκευή ανοίγουν οι προσφορές των ενδιαφερομένων «επενδυτών»

Με ευθύνη ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αντί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (φωτ.) να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες είναι έρμαια της κερδοφορίας των μονοπωλίων

Eurokinissi

Με ευθύνη ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αντί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (φωτ.) να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες είναι έρμαια της κερδοφορίας των μονοπωλίων
Στο «σφυρί» βγαίνουν ακόμα μια φορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την εφαρμογή της διαλυτικής, εχθρικής για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που συνδιαμορφώνουν ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το «πωλητήριο» έχει ήδη αναρτηθεί από τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Thyssen Krupp σημερινή ιδιοκτήτρια του ναυπηγείου και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι προσφορές των «επενδυτών» θα κατατίθενται μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 3 Δεκέμβρη και θα ανοίξουν την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη. Στη συνέχεια, οι προσφορές θα εκτιμηθούν από το διεθνή Οικονομικό Οίκο LAZAR (αρχικά είχε επιλεχθεί ο γνωστός Οικονομικός Οίκος JP MORGAN, συμφωνία που στη συνέχεια ακυρώθηκε), ο οποίος θα προτείνει προς την κυβέρνηση και την Thyssen ποια είναι η συμφέρουσα προσφορά.

Παράλληλα, συνεχίζουν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι της χώρας, αλλά και οι 1.400 εργαζόμενοι του ναυπηγείου, να πληρώνουν με «ζεστό» χρήμα τη «νύφη» από την παράδοση του ναυπηγείου στη γερμανική πολυεθνική. Παρά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει βάλει στην «τσέπη» η πολυεθνική από τον κρατικό κορβανά για τις κατασκευές του Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε τώρα να εκβιάζει για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ναυπηγείου. Αξίωσε και πέτυχε να της προσφέρει η κυβέρνηση 10 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη και το δώρο των Χριστουγέννων. Στο μεταξύ, οι 160 εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού - του τμήματος δηλαδή που η πολυεθνική μεταπώλησε σε εταιρεία - «φάντασμα» στα πλαίσια των σχεδίων για συρρίκνωση του ναυπηγείου - διανύουν τον έβδομο μήνα απλήρωτοι και όχι μόνο αυτό. Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων «ΤΡΙΑΙΝΑ», η οποία έχει προσυπογράψει κάθε αντεργατική επιλογή σε βάρος του ναυπηγείου και των εργαζομένων, έχει εναποθέσει στην ... καλή διάθεση του νέου «επενδυτή» την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων του τμήματος!

Ολες οι μέχρι τώρα εξελίξεις σε βάρος του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, η εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα, επιβεβαιώνουν πλήρως την αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ), η οποία τώρα καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν γενική συνέλευση και να επιβάλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να οργανώσουν τον αγώνα τους απομονώνοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και να διεκδικήσουν την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο με προοπτική το δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ