Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«WIND»
Ανακοίνωσε πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού

Να απορρίψουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις

Πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» ανακοίνωσε χτες η εργοδοσία της «WIND», προκειμένου να διασφαλιστεί η «αναπτυξιακή προοπτική» του κλάδου και της ίδιας. Ενας ακόμα σχεδιασμός που έρχεται να προστεθεί στη συνολική αντεργατική επίθεση των εργοδοτών, του κλάδου και συνολικότερα, για να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εργοδοσίας το πρόγραμμα ξεκίνησε χτες και λήγει στις 4 Δεκέμβρη. Ετσι, επιχειρεί να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και ενώ, όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), έχει δημιουργηθεί ήδη ένα κλίμα τρομοκρατίας μέσα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της «οικονομικής δυσχέρειας». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που δουλεύουν στην εταιρεία πάνω οκτώ χρόνια.

Χιονοστιβάδα απολύσεων

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει ότι οι απολύσεις στον κλάδο έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. «Η "Intracom" και η "Vodafone" έχουν απολύσει περίπου 500 άτομα με τη μορφή εθελούσιας απόλυσης. Η "Siemens" έχει προαναγγείλει 250 μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, η "Wind", μετά την προσπάθεια να χτυπήσει τους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, προχωράει σε παρόμοια μέτρα χωρίς να έχει κάνει γνωστό το νούμερο. Ο ΟΤΕ διά στόματος Βουρλούμη, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της "DeutscheTelecom" πλέον, έχει προαναγγείλει 2.000 "στοχευμένες αποχωρήσεις". Στα πλαίσια της συγχώνευσης "OnTelecom"- "Vivodi" πραγματοποιήθηκαν επίσης απολύσεις που ξεπερνούν τις 50. Σε αυτές τις απολύσεις πρέπει να συνυπολογίσουμε και τους εργαζόμενους που έμειναν στο δρόμο από το κλείσιμο των επιχειρήσεων "AltecTelecom", "Teledome", "Lannet" που είναι περίπου 1.000». Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται συνολικότερα από το κεφάλαιο για το ξεπέρασμα της κρίσης, δείχνουν ότι η αναζήτηση εργασίας θα γίνεται όλο και δυσκολότερη, ενώ η ανεργία μεγαλώνει.

Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στον κλάδο «και με όπλο την ταξική αλληλεγγύη να μη διαπραγματευτούμε πόσοι από τους συναδέλφους θα μείνουν άνεργοι». Να περάσουν στην αντεπίθεση απαιτώντας καμιά απόλυση, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, 1.400 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ