Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κινητοποίηση μεθαύριο για τη λειτουργία της

Εκτακτη σύσκεψη έγινε χτες με πρωτοβουλία των σωματείων της Ζώνης

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να σώσουν αυτόν τον κρίσιμο για την πειραιώτικη περιφέρεια οικονομικό πνεύμονα από το κλείσιμο που προδιαγράφουν αποφάσεις της κυβέρνησης. Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα. Στη κινητοποίηση θα συμμετέχουν κλάδοι που πλήττονται από το χτύπημα της Ζώνης, όπως αυτοί των λαντζέρηδων, των πλωτών γερανών, των ναυτικών πρακτόρων. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε χτες το μεσημέρι σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου συμμετείχαν και ενώσεις επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.

Τους εργαζόμενους έχει ξεσηκώσει η «νεκρανάσταση» από την κυβέρνηση του νόμου 3028 του 2002, με τον οποίο χαρακτηρίζεται η επισκευαστική βάση της Κυνοσούρας, δηλαδή η μισή Ζώνη, αρχαιολογικός χώρος υψίστης σημασίας. Στην Κυνόσουρα εκτελούνται υδροβολή και αμμοβολή στα πλοία, επισκευαστικές εργασίες που αν σταματήσουν τότε την ίδια στιγμή «τελειώνει» και η Ζώνη.

Νέα παρέμβαση για τα προβλήματα των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας έκανε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του Βέρα Νικολαΐδου. «Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρι­σμού με αριθμό πρωτοκόλλου 9308/12-11-2009, με την οποία διακόπηκαν οι εργασίες υδροβολής και αμμοβολής, που πραγματοποιούνταν στον παράλιο χώρο του παλαιού λατομείου της Κυνοσούρας. Η απόφαση αυτή παραπέμπει στο Ν. 3028/02, σύμφωνα με τον οποίο η Κυνόσουρα Σαλαμίνας, ένα από τα νευραλγικότερα τμήματα της Ζώνης, αποτελεί αρχαιολογικό χώρο κατηγορίας Α', όπως είναι δηλαδή ο βράχος της Ακρόπολης. Η απόφαση αυτή θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τη Ζώνη και για τους εργαζόμενους σε αυτή, για το λόγο ότι εκεί εκτελούνται εργασίες εντελώς αναγκαίες, που αν ανακοπούν θα σπάσει η αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας και οδηγείται σε αδιέξοδο όλη η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ