Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Προκλητική εύνοια των ιδιωτικών κλινικών

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εργαστηριακών Υπαλλήλων του Ιδρύματος καταγγέλλει τις συμβάσεις που υπογράφονται με ιδιωτικές κλινικές

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει, ως δήθεν μέτρο του εξορθολογισμού των δαπανών, τη «μείωση της ανεξέλεγκτης δαπάνης στις υπηρεσίες υγείας» με «πολιτικές για τον περιορισμό στις ιατρικές υπηρεσίες και αναλώσιμα υλικά», κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση προσδένοντας την ικανοποίηση και αυτών των υποβαθμισμένων δημόσιων υπηρεσιών υγείας στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μια τέτοια απόφαση που οδηγεί σε αιμορραγία το ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, είναι και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της διοίκησης και της ιδιωτικής κλινικής «Αθήναιον» για τη διενέργεια ακτινογραφιών στους ασφαλισμένους του Παγκρατίου.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται σε όμορα υποκαταστήματα μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας του μηχανήματος.

Η τοπική διεύθυνση της μονάδας του ΙΚΑ με υπόδειξη και της κεντρικής Διοίκησης και με πρόσχημα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων επειδή δε λειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο, προχώρησε στη σύναψη της σύμβασης με την ιδιωτική μονάδα. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται σε όμορα υποκαταστήματα μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας του μηχανήματος.

Την απόφαση για τη σύναψη σύμβασης αντί για την επαναλειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εργαστηριακών Υπαλλήλων (ΑΣΕΥ) ΙΚΑ. Μάλιστα η ΑΣΕΥ κάλεσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΙΚΑ να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα, αλλά η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απέφυγε να το καταγγείλει με τη δικαιολογία ότι πρέπει πρώτα να συνεδριάσει το ΔΣ για να πάρει απόφαση.

Η ΑΣΕΥ με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαστηριακών γιατί με την «απραξία και την αδράνεια στηρίζουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας τροφοδοτώντας με τα χρήματα των ασφαλισμένων τον ιδιωτικό τομέα». Καλεί τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες και συσπειρωμένοι με το ταξικό κίνημα μαζί με τους ασφαλισμένους να διεκδικήσουν δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό με σύγχρονα μηχανήματα και μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα καλύπτει τις σημερινές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ