Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Ξεκινά σήμερα η διεθνής συνάντηση στην Αθήνα

Συνάντηση με συνδικαλιστές του κλάδου έγινε χτες στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία του Συνδικάτου στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία του Συνδικάτου στην Αθήνα
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της ιδρυτικής διάσκεψης διεθνούς κλαδικής οργάνωσης Τουρισμού και Επισιτισμού της ΠΣΟ, που διοργανώνει στην Αθήνα η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων στο συγκεκριμένο κλάδο. Η διεθνής διάσκεψη πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» (Οδυσσέως 1, πλατεία Καραϊσκάκη) και ολοκληρώνεται αύριο. Σήμερα οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και αύριο από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ταξικού συντονισμού σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η διεθνής δράση των μονοπωλίων στον τουρισμό, τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτόν, απαιτεί το διεθνή συντονισμό του ταξικού κινήματος με όσο γίνεται ενιαίους αντιμονοπωλιακούς στόχους για ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη δράση, όπως σημειώνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Η διεθνής διάσκεψη γίνεται σε μια χώρα, όπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου πολέμησαν σκληρά και κέρδισαν αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό και τον τουρισμό. Οι εργασίες της θα επικεντρωθούν στη μεγάλη συγκέντρωση κεφαλαίων στον κλάδο του Τουρισμού και στους όρους εργασίας και ζωής των εργαζομένων του κλάδου που διαρκώς χειροτερεύουν. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΣΟ, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια θεαματική ανάπτυξη, που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει οδηγήσει σε μια συγκέντρωση της δραστηριότητας στα χέρια των πολυεθνικών. Ενα τυπικό παράδειγμα είναι η Ευρώπη, όπου ένας μικρός αριθμός Tour Operators (Ταξιδιωτικών Πρακτορείων) ελέγχει πάνω από το 85% των τουριστικών δραστηριοτήτων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Χτες το απόγευμα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής υποδέχτηκε στα γραφεία του συνδικαλιστές του κλάδου από άλλες χώρες. Η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του Συνδικάτου, αναφέρθηκε στη δράση και τα αποτελέσματα που σημειώνει το Συνδικάτο, σταθερά συσπειρωμένο στις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενώ ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην ανάγκη να καθορίσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου ενιαίους στόχους πάλης ενάντια στις πολυεθνικές του τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ