Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Η λαϊκή μαρξιστική-λενινιστική αγωγή

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Επιτρέψτε μου να εκφράσω και να χαιρετίσω τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο (για τον Προσυνεδριακό Διάλογο).

Διάβασα με προσοχή τις 45 θέσεις που μας προτείνει η ΚΕ του Κόμματος, που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο με την ταπεινή μου ιδεολογική κομμουνιστική πείρα γνώσεών μου. Επιτρέψατέ μου να παραθέσω παρακάτω 10 θέσεις που θεωρώ απόλυτα επίκαιρες να περάσουν πρώτες στην επείγουσα θέση στην είσοδο του 21ου αιώνα ως πρωτοπόρες, οι θέσεις 7-9-10-18-20-24-31-40-41-45. Με συντομία θα τις περιγράψω σε λίγες γραμμές.

Θέση 7: Το σύγχρονο επαναστατικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα / Ενότητα στον αγώνα και ταξική πάλη κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Θέση 9: Διεθνής ταξική και αντιιμπεριαλιστική πάλη. Να συσπειρωθούν οι ριζοσπαστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού.

Θέση 10: Το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Η επικαιρότητα και η μελέτη της μαρξιστικής-λενινιστικής στρατηγικής των κομμουνιστών.

Θέση 18: Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το ΑΑΔΜ. Η βάση της πάλης των λαϊκών και εργατικών τάξεων κατά του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων, της συσσώρευσης του πλούτου, του καπιταλισμού.

Θέση 20: Λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ στον αγώνα με το ΑΑΔΜ μπορεί να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

Θέση 21. Μέτωπο συσπείρωσης και συνεργασίας στο ΑΑΔΜ. Πανελλαδική εξόρμηση από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, από νησί σε νησί, από σπίτι σε σπίτι, στις πλατείες, στις παραλίες να φθάσουν τα μηνύματα και η φωνή του ΚΚΕ, του ΑΑΔΜ.

Θέση 31: Παιδεία - μόρφωση - έρευνα.

Πανελλαδική επιστημονική εξόρμηση για: Παιδεία, νεολαία, μόρφωση, υγεία, αθλητισμό, αγωγή και συμπεριφορά.

Θέση 40: Πανελλαδική Συνδικαλιστική-Κομματική Συνδιάσκεψη. Για την καλύτερη οργάνωση και μελέτη των προβλημάτων του συνδικαλισμού.

Θέσεις 41-45: Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών Εργατικών Κομμάτων.

Ο «Ριζοσπάστης» στις 29/11/1990, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τις συγκεντρώσεις των Διεθνών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, και πραγματοποιήθηκαν συνδιασκέψεις στην Αθήνα. Σήμερα πιστεύω με τη νέα ΚΕ από το 16ο Συνέδριο και την είσοδο στον 21ο αιώνα της ανθρωπότητας, το ΚΚΕ να προτείνει την Παγκόσμια Διεθνή Ομοσπονδία των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων με έδρα τη χώρα του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και Τεχνών, την Ελλάδα.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Στο μεγάλο μέτωπο πάλης του ΑΑΔΜ, σήμερα στην είσοδο του 21ου αιώνα, οι προοδευτικοί άνθρωποι, τα ριζοσπαστικά κόμματα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο επιστημονικός κόσμος, τα διεθνή Κομμουνιστικά Κόμματα, τα εργατικά, και εμείς οι Ελληνες κομμουνιστές, με το πρωτοπόρο ΚΚΕ, πρέπει, σ' αυτό το μέτωπο αγώνα, να βροντοφωνάξουμε πως ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της ΕΙΡΗΝΗΣ και της κατάργησης των πολέμων και των συγκρούσεων των λαών.

Στην είσοδο και στην πορεία του 21ου αιώνα, που μας βρίσκει με τόση μεγάλη παγκόσμια επιστημονική γνώση και πρόοδο, που εξελίσσονται με τέτοια ταχύτητα, πώς μπορεί να ανέχεται η ανθρωπότητα, με τόση γνώση και εφευρετικότητα, με τόση επιστημονική κατάρτιση, και να μη βλέπει τα εγκλήματα που διαπράττει η ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βιομηχανία πολέμου και θανάτου των λαών; Τόσες καταστροφές και τέτοια ερείπια και εγκλήματα από τη βιομηχανία όπλων θανάτου, που παράγει και μια πολιτική τρομοκρατία για να φοβερίζει τους λαούς και να σκύβουν το κεφάλι. Ετσι επαναλαμβάνονται οι συγκρούσεις και ξανά πόλεμοι για να φέρουν δήθεν την ειρήνη και την ευημερία στους λαούς.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Δεν κατάλαβαν οι λαοί άραγε πως με τους άρχοντες των κρατών «7+1» με τα όπλα τους και τους πολέμους, την τρομοκρατία και τα εγκλήματα, η ειρήνη κι η ευημερία δεν μπορούν να έρθουν;

2.000 χρόνια οι ίδιοι άρχοντες ιμπεριαλιστές, καπιταλιστές με τα μονοπώλιά τους, τη συσσώρευση του πλούτου, των θησαυρών της Γης, 2.000 χρόνια έως σήμερα.

Με τη δύναμη των όπλων, του θανάτου και των πολέμων, οι βιομηχανίες θησαυρίζουν. Πώς είναι δυνατόν να μην τα νιώθουν οι λαοί και να σιωπά η διανοούμενη επιστημονική κοινωνία;

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Σήμερα, με το πρωτοπόρο ΚΚΕ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τους προοδευτικούς ανθρώπους καλής θέλησης, με το ριζοσπαστικό συνδικαλιστικό κόσμο, τα ριζοσπαστικά κόμματα και τις ανεξάρτητες προοδευτικές οργανώσεις και με το ΑΑΔΜ στον αγώνα για νίκη της ΕΙΡΗΝΗΣ στον 21ο αιώνα. Με τη διεθνή συνεργασία των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων και με όλους τους ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟΥΣ λαούς να προχωρήσουμε στον 21ο αιώνα. Για την ΕΙΡΗΝΗ στον πλανήτη μας, χωρίς πολέμους και καταστροφικά όπλα θανάτου, χωρίς τρομοκρατία των λαών. Ολοι στο μέτωπο πάλης για μια λαϊκή εξουσία που θα εξασφαλίσει το δρόμο της ανεξαρτησίας και ευημερίας των λαών, σε μια πορεία προς την ειρηνική επανάσταση με γνήσια δημοκρατία χωρίς όπλα και πολέμους.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Αυτό είναι το χρέος μας στην είσοδό μας στον 21ο αιώνα, η πορεία ενότητας των εργαζομένων και όλων των ανθρώπων στοχεύοντας στην ανεξαρτησία, στην ελευθερία του αληθινού πνεύματος, στη δημοκρατία, χωρίς συγκρούσεις και εγκλήματα.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Ο 21ος αιώνας ανήκει στους λαούς της ΕΙΡΗΝΗΣ, χωρίς πολέμους, χωρίς εγκλήματα, χωρίς ναρκωτικά, χωρίς τύφλωση στα γράμματα και στην πρόοδο της εξαλλοσύνης και της ενεργού διανόησης, χωρίς φτώχεια και «τρελές αγελάδες», καθαρές υγιεινές τροφές και χωρίς τη ρύπανση των ουρανών, των θαλασσών, των ωκεανών και των βυθών των θαλασσών.

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Σας σφίγγω το χέρι. Μαζί στο Μέτωπο Πάλης. Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταξιούχος μεταλλουργός και ζωγράφος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ