Τρίτη 21 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αντικομμουνιστική επίθεση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

«Ξάφνιασε» την αχαϊκή κοινωνία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Α. Χρυσανθακόπουλος, προκαλώντας ειρωνικά γέλια σε όσους γνωρίζουν, όταν με ανιστόρητους και προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς, με δελτίο Τύπου που έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ «ενημερώνει» πως το ΚΚΕ «απουσίαζε το 1973 από το Πολυτεχνείο γιατί τότε η Ελλάδα ανήκε σε άλλη σφαίρα επιρροής», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως πρέπει να είμαστε «πιστοί στις σοσιαλιστικές αρχές του κοινωνικού ανθρωπισμού, πιστοί στα οράματα του Πολυτεχνείου και όχι εκποιητές και εξαργυρωτές των αγώνων».

Στη συνέχεια απείλησε ότι θα μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση τον Α. Αντωνόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Πάτρας και στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος δήλωσε πως είναι γνωστή η δράση του ΚΚΕ στον αντιδικτατορικό αγώνα, σε αντίθεση με τη δική του που έχει πολλά ερωτηματικά. Σε δήλωσή του, μάλιστα, στο τηλεοπτικό κανάλι SUPER B είπε πως θα ζητήσει χρηματική αποζημίωση και από το ΚΚΕ, το οποίο όπως είπε έχει λεφτά, αφού διαθέτει επιχειρήσεις που του επιτρέπει να συντηρεί επαγγελματικά στελέχη. Και γι' αυτό το λόγο αρνείται στη Βουλή να υπάρχουν έλεγχοι στα οικονομικά των κομμάτων.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του Κόμματος καταγγέλλει «σαν άθλια, συκοφαντική και προβοκατόρικη την ανακοίνωση που μοίρασε στα ΜΜΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Πληροφορούμε τον κ. Χρυσανθακόπουλο ότι στο Πολυτεχνείο πρωτοστάτησε η ΚΝΕ η αντι-ΕΦΕΕ μαζί με άλλες αντιδικτατορικές οργανώσεις, οι παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ, ο παράνομος "Ριζοσπάστης", η φωνή της Αλήθειας που πάλευαν ενάντια στη χούντα. Ενάντια στη χούντα πάλευαν οι κομμουνιστές μέσα από τις φυλακές και τις εξορίες. Ας μας πει ο κ. Χρυσανθακόπουλος τι έκανε εκείνη την περίοδο; Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουν σήμερα ενάντια στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικάνους, την πλουτοκρατία. Αυτούς που υπηρετεί σήμερα ο κ. Χρυσανθακόπουλος και το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο είναι βουλευτής. Ανησυχεί τον κ. Χρυσανθακόπουλο η απήχηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη λαϊκή οικονομία, τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ