Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Απλήρωτοι και με αβέβαιο εργασιακό μέλλον παραμένουν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά στη συνεδρίαση της 30/04/2009, αποφάσισε ομόφωνα τη μεταφορά 35 υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (ΔΕΠΑΠ) στο Δήμο Πειραιά, μετά τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά. Παρ' όλα αυτά και παρά τα διαβήματα των εργαζομένων, η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει εφαρμοστεί. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι άμεσα μέτρα θα πάρει προκειμένου να εφαρμοστεί μια ομόφωνη απόφαση αιρετού οργάνου.

-- Το ΙΚΑ Ρόδου, μεταστεγάστηκε το 1992 «προσωρινά» (εδώ και 15 χρόνια!!!) από δικό του ιδιόκτητο κτίριο, λόγω προβλημάτων στατικότητας, σε άλλο ενοικιαζόμενο κτίριο και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την πρώτη στιγμή, αφού είναι τελείως ακατάλληλο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε ανθρώπινες συνθήκες. Υπήρχε η πρόταση, κύρια από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, να μεταστεγαστεί στο Παλαιό Νοσοκομείο σε πτέρυγά του, αφού ανακαινιστεί, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου, ρωτούν την αρμόδια υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση λύση του κτιριακού προβλήματος του ΙΚΑ στη Ρόδο και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων.

-- Τεράστια είναι τα προβλήματα που απασχολούν του κατοίκους της Καρπάθου με το Κέντρο Υγείας. Επανειλημμένα τα έχει επισημάνει το Κόμμα και με Ερωτήσεις στη Βουλή. Η Κάρπαθος είναι ένα νησί που δέχεται 6.000 - 7.000 επισκέψεις ασθενών ετησίως, με αιχμή το καλοκαίρι, χωρίς να υπολογίζονται οι ασθενείς του ΙΚΑ που το επισκέπτονται το απόγευμα. Η οδική διασύνδεση των χωριών της με την πρωτεύουσα είναι δύσκολη. Είναι επίσης σε μακρινή απόσταση από τη Ρόδο, την Αθήνα και την Κρήτη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό σε τι ενέργειες θα προβεί για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και για τη λύση όλων των σοβαρών προβλημάτων στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της Καρπάθου.

-- Σύνταξη κτηματολογίου στους Δήμους Μυτιλήνης, Γέρας και Ευεργετούλας, Νομού Λέσβου. Το πρόβλημα, απασχολεί χιλιάδες κατοίκους ιδιοκτήτες ακινήτων στους Δήμους Μυτιλήνης, Γέρας και Ευεργετούλας της Λέσβου. Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν επιστήμονες μηχανικοί και τοπογράφοι βρέθηκε ότι το κτηματολόγιο είναι λάθος για τις μεν αγροτικές εκτάσεις κατά 90% για τα δε αστικά ακίνητα κατά 60%. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν πρόκειται να αναλάβει η πολιτεία τις ευθύνες της και να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν οι καταγραφές και οι διορθώσεις χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

-- Οι απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης αποτελούν ένα ακόμα δείγμα της πολιτικής υποβάθμισης του Δημοσίου Τομέα Υγείας. Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο εντοπίζεται σωρεία προβλημάτων που αφορούν τόσο στην ελλιπή κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, όσο και την έλλειψη προσωπικού, καθώς και τις συνθήκες εργασίας του υπάρχοντος. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν την αρμόδια υπουργό, τι μέτρα θα πάρει, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα τα αναγκαία έργα που χρειάζονται για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου, να προσληφθεί άμεσα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν για παντός είδους εξετάσεις, να ενταχθούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και των άλλων Νοσοκομείων στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ