Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι στα Ανω Λιόσια - Ζεφύρι πλήρωσαν τη διαχρονική εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολιτική αδιαφορίας που έχει αφήσει χωρίς έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μεγάλες περιοχές του δήμου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Νίκος Παπακωνσταντίνου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα πάρουν μέτρα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αν θα προχωρήσουν τα έργα κατασκευής και ολοκλήρωσης του δικτύου ομβρίων της πόλης, αν θα παρθούν ειδικά μέτρα, για τη διευθέτηση και τον καθαρισμό των ρεμάτων της Γιαννούλας και Εσχατιάς, ώστε να πάψει σε κάθε καταιγίδα η πόλη των Ανω Λιοσίων να πλημμυρίζει.

-- Αθλια είναι η κατάσταση των σχολείων Προσχολικής, Α/βάθμιας, Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Κέρκυρας. Το πρόβλημα της σχολικής υποδομής στο Νομό Κέρκυρας είναι οξύ και πολύ παλιό. Οι εκάστοτε παρεμβάσεις από την πολιτεία υστερούσαν πάντοτε σε σχέση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Το αποτέλεσμα ήταν, και παραμένει, η Κέρκυρα να είναι ένας από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος, νομός της χώρας ως προς την κατάσταση των σχολικών υποδομών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Μωραΐτης και Γιάννης Πρωτούλης ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν για την ανέγερση των αναγκαίων νέων και σύγχρονων σχολείων στην Κέρκυρα από τον ΟΣΚ.

-- Μονιμοποίηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, όσων εργάζονται σε αυτά μέσω εργολάβων, ζητούν με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Λιάνα Κανέλλη. Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα μαραζώνουν παραγωγικά, την ίδια περίοδο που εισάγονται πυρομαχικά και όπλα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ξοδεύονται αστρονομικά ποσά για τη συμμετοχή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα και την υποταγή λαών (π.χ. Αφγανιστάν, Βοσνία, Σομαλία, κλπ.). Ερωτούν τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να δοθούν συμβάσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για την απομάκρυνση των εργολάβων και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε αυτούς στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

-- Παράνομη και αυθαίρετη είναι η μη μετατροπή της σχέσης εργασίας των εργαζομένων στην Επιχείρηση Τεχνικών Εργων του Δήμου Κερκυραίων (ΕΤΕΔΚ) από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Νίκος Μωραΐτη και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων αυτών με την άμεση μονιμοποίησή τους με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

-- Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών, εξακολουθεί να μην υπάρχει εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) του Γυμνασίου της Μύρινας της Λήμνου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα να μη λειτουργήσει το ΤΑΔ και το τμήμα κωπηλασίας του Γυμνασίου Μύρινας για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου, Βέρα Νικολαΐδου και Γιάννης Πρωτούλης ερωτούν την αρμόδια υπουργό, αν θα προχωρήσει στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης του Γυμνασίου Μύρινας μέσα από τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ