Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Χρηματοδότηση της Εκκλησίας από το ΕΣΠΑ

Η χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδας για την αναστήλωση εκκλησιών (στο όνομα της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς) και για την εκτέλεση προνοιακού έργου, από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε χτες στη συνάντηση που είχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη. Μπορεί η κυβέρνηση να «μην έχει λεφτά» για τους αγρότες, αλλά για την Εκκλησία όλο και κάτι θα βρεθεί, στο πλαίσιο μάλιστα της ...«πράσινης ανάπτυξης» και της προστασίας της «πολιτιστικής κληρονομιάς» της χώρας. Αυτό, μόλις λίγες βδομάδες μετά την «αποψίλωση» της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από 4.000 συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων, καθώς, απ' ό,τι φαίνεται, τα λεφτά για την απασχόλησή τους πρέπει να δοθούν αλλού, όπως στην Εκκλησία.

Η Εκκλησία είχε ήδη συνάψει προγραμματική συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για τη συμμετοχή της στο ΕΣΠΑ. Η υπουργός Οικονομίας δήλωσε μετά τη συνάντηση, που έγινε στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, ότι η σύμβαση αυτή θα αναθεωρηθεί στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που θα προωθηθεί σύντομα στη Βουλή.

Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι υπήρξε «σύμπτωση» απόψεων «ως προς την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και συγχρόνως την ανάπτυξη του προνοιακού έργου της Εκκλησίας».

Νωρίτερα, η Λ. Κατσέλη συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ