Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Παραμένουν σταθεροί και ακλόνητοι

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Eurokinissi

Παραμένοντας σταθεροί και ακλόνητοι, για 11η συνεχή μέρα, στο μπλόκο της Νίκαιας, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας προχωρούν, ταυτόχρονα, και σε άλλες μορφές πάλης.

Ετσι, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα, με συμβολική κατάληψη των διοδίων του Μοσχοχωρίου, στην εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στη Λάρισα και στο Βόλο. Για το μεσημέρι τη ερχόμενης Δευτέρας προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμπαραταχθούν μαζί τους στην πάλη, ώστε να γίνει πιο έντονη και πιο αποτελεσματική η πίεση προς την κυβέρνηση, εξαναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα δίκαια αγροτικά αιτήματα. Στο μεταξύ αυξάνεται και πληθύνεται ο αριθμός των μηνυμάτων συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ενώ καθημερινά εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων επισκέπτονται το μπλόκο της Νίκαιας, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες κι αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα κοινής αγωνιστικής δράσης.

Χτες, το μπλόκο επισκέφτηκαν αντιπροσωπείες της Ενωσης Γιατρών Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων, το οποίο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η συστράτευση και συμπόρευση εργατών και αγροτών έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, αφού εργάτες και αγρότες έχουν απέναντί τους την ίδια αντιλαϊκή πολιτική». Επίσης, η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Ανέργων και Συμβασιούχων Γεωπόνων σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι το εργασιακό μας μέλλον εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση και τη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Η διάλυση της γεωργικής παραγωγής και η χρόνια απαξίωση του αγροτικού κόσμου σημαίνει και αυτόματη υποβάθμιση του επαγγέλματός μας. Εδώ και χρόνια, αντί οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις γεωπόνων που θα στηρίζουν τη αγροτική ανάπτυξη της χώρας, μας χρησιμοποιούν στα πλαίσια ενός απαράδεκτου καθεστώτος συμβάσεων».

Νυχτερινό στιγμιότυπο από το μπλόκο της Νίκαιας

Eurokinissi

Νυχτερινό στιγμιότυπο από το μπλόκο της Νίκαιας
Στο Νομό Καρδίτσας, ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά, ο Σύλλογος Γεωπόνων, η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Δήμοι Ιτάμου και Μητρόπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων με STAGE, η ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας και Σέκλιζας κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα (2022-02-11 00:00:00.0)
Απειλούν με νέα αγροτοδικεία (2013-11-14 00:00:00.0)
«Ο αγώνας των αγροτών και δικός μας αγώνας» (2010-01-27 00:00:00.0)
Ισχυρό μέτωπο αγώνα (1998-02-05 00:00:00.0)
Κοινός ο αγώνας (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ