Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους αγρότες

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο μεγάλο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που βρίσκεται στα μπλόκα του αγώνα, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

«Οι στόχοι και τα αιτήματα που προβάλλουν οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι πέρα για πέρα δίκαια και αφορούν όλους τους εργαζόμενους», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία. Και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές «να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους, στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Να νικήσουν οι αγρότες».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου - Ικαρίας της ΑΔΕΔΥ. Ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλάι των αγροτών στις τρομοκρατικές παρεμβάσεις, στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και όλα τα μέσα που επιστρατεύονται για να χτυπηθεί ο αγώνας τους. «Ο αγώνας τους δεν προκαλεί προβλήματα στα άλλα κοινωνικά στρώματα όπως προκλητικά ισχυρίζονται. Ο αγώνας τους προκαλεί προβλήματα και ρήγματα στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης. Τα άλλα κοινωνικά στρώματα, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι δηλαδή χτυπιούνται το ίδιο βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική, είναι στο πλευρό τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους μικρομεσαίους αγρότες, «που αγωνίζονται να σώσουν την αγροτική τους παραγωγή, να προσφέρουν αγνά και φτηνά αγαθά στον ελληνικό λαό και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αυτοί και οι οικογένειές τους», εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Περιχώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ