Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Εντυπώσεις σε βάρος των αγροτών

Σε ένα παιχνίδι δημιουργίας φτηνών επικοινωνιακών εντυπώσεων έχουν μετατρέψει κυβέρνηση και ΝΔ την ανακοίνωση της Κομισιόν ότι ξεκινάει έρευνα για τις κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις των 425 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι μέσω ΕΛΓΑ.

Οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις - ψίχουλα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα στους αγρότες. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται αναλόγως από κυβέρνηση και ΝΔ. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση χτες για να πει ότι μπαίνει τέλος σε τέτοιες πρακτικές. Η ΝΔ αντέδρασε μέσω: Του πρώην υπουργού Σ. Χατζηγάκη που έβγαλε ανακοίνωση για να δηλώσει ότι η «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προστρέχει στην "αυλή του Δαρείου"» και πως δεν υπάρχουν πρόστιμα. Του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτή Κοζάνης, Γ. Κασαπίδη, που κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, όπου αναφέρει πως η τωρινή κυβέρνηση επιχειρεί να εκθέσει την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Το θέμα είναι ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με την αβάντα της Κομισιόν δημιουργεί κλίμα να μην ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Ομως, το κοινοτικό πλαίσιο που επικαλείται η Κ. Μπατζελή επιτρέπει φέτος να δοθούν μέχρι 15.000 ευρώ κρατική ενίσχυση στους αγρότες. Γιατί δεν τα δίνει η κυβέρνηση, όταν μάλιστα στους βιομηχάνους δίνει επιδότηση ασφαλίστρων για τέσσερα έτη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ