Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Συμβολικό κλείσιμο των δρόμων

Πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες

MotionTeam

Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους παρέμεναν και χτες - παρόλο που επικρατούσε παγωνιά στις περισσότερες περιοχές - οι αγρότες της Μακεδονίας και Θράκης. Και ακριβώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα περιορίστηκαν σε ολιγόωρο συμβολικό κλείσιμο των δρόμων.

Στο Βόρειο Εβρο συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί του νομού στο τελωνείο του Ορμενίου και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου. Εκπρόσωποι φορέων της περιοχής επισκέπτονται τα δύο μπλόκα και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ενώ πολλά μηνύματα συμπαράστασης φθάνουν καθημερινά στους αγωνιζόμενους αγρότες. Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Εβρου, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγώνα των αγροτών ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου που τη στηρίζουν και που εδώ και χρόνια τους ξεκληρίζει από την ύπαιθρο. Επίσης, σε άλλο μήνυμα τονίζεται ότι ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης ανέκαθεν στήριξε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των αγροτισσών της χώρας και συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα τους. «Οι αγρότες, για μια ακόμη φορά, κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνεπών αγροτικών συνδικαλιστικών δυνάμεων», υπογραμμίζεται στο κείμενο συμπαράστασης. Παρόμοια μηνύματα στέλνουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «ΕΝΟΤΗΤΑ» και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Στην Ανατολική Μακεδονία παρέμεναν στα μπλόκα της Χρυσούπολης στην Εγνατία Οδό οι αγρότες της Καβάλας, στην παλιά γέφυρα του Νέστου στην παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης οι αγρότες της Ξάνθης και οι αγρότες της Δράμας στο τελωνείο της Εξοχής. Οι αγρότες των Σερρών παρέμεναν στον Προμαχώνα, στην Εγνατία Οδό στα Κερδύλλια και στην παλιά εθνική οδό Σερρών - Καβάλας. Επίσης, οι αγρότες του Κιλκίς βρίσκονταν στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης.

Ενισχυμένα ήταν και τα μπλόκα στη Χαλκιδική, στην Ορμύλια, στη Νέα Τρίγλια, στη Γαλάτιστα από τους κτηνοτρόφους και στις Καλύβες από αγρότες του Πολυγύρου. Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες παρέμεναν στα μπλόκα των Μαλγάρων, της Ν. Χαλκηδόνας και στα Πράσινα φανάρια, πριν το αεροδρόμιο.

Οι αγρότες των Γρεβενών παρέμεναν στο μπλόκο της Μυρσίνας της Εγνατίας οδού, οι αγρότες της Καστοριάς στον κόμβο Βογατσικού στην Εγνατία οδό και οι αγρότες της Κοζάνης στην εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων. Οι αγρότες της Φλώρινας παρέμεναν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο που οδηγεί στην Κρυσταλλοπηγή, στο τελωνείο της Νίκης και στο 40ό χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης έξω από το Αντίγονο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ