Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχειρεί να ποινικοποιήσει τα μπλόκα

«Δεν υπάρχουν χρήματα για σπατάλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις διεκδικήσεις των αγροτών

MotionTeam

Ετοιμη να στήσει «αγροτοδικεία» σε όλη τη χώρα είναι η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τις εισαγγελικές παρεμβάσεις εναντίον των μπλόκων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε προκλητικά χτες τους αγρότες στην «επαναφορά της νομιμότητας» (!) και δείχνοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για καταστολή των κινητοποιήσεων σημείωσε: «Η Δικαιοσύνη ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει τη δουλειά της με παραγγελία - όσο γνωρίζω - του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Ο Γ. Πεταλωτής πρόβαλε την απαίτηση της κυβέρνησης να φύγουν οι αγρότες «από τα μπλόκα και να ανοίξουν τα σύνορα», γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «επιχειρείται να παραλύσει η συγκοινωνία και η οικονομική ζωή της χώρας» και «αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το περιφρουρήσουμε».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από το Νταβός της Ελβετίας, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, τόνισε: «Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης φάνηκε όταν εγώ ο ίδιος είπα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μερεμέτια και ότι δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ για σπατάλη»!

Την κυβερνητική αδιαλλαξία απέναντι στα αιτήματα και τα αδιέξοδα του αγροτικού κόσμου πρόβαλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας τα επτά αιτήματα που θέτει η αγωνιζόμενη αγροτιά, με τον ισχυρισμό ότι «τα αιτήματα δεν είναι συνολικά των αγροτών». Τόνισε ακόμα ότι «οικονομικά αιτήματα - περαιτέρω από αυτά που έχουν ήδη ικανοποιηθεί - (σ.σ. δηλαδή τα ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση) δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν».


MotionTeam

Απαντώντας σε ερώτηση αν το αίτημα όλων των μπλόκων για κατώτατες εγγυημένες τιμές η κυβέρνηση το θεωρεί λογικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ακόμα και να θεωρείται λογικό - που είναι προς εξέταση (!) - έχουμε να κάνουμε με μια κοινοτική συμβατότητα, τι μπορούμε βάσει της ΕΕ να καταβάλουμε, ενώ υπάρχουν και δεσμεύσεις συγκεκριμένες».

Οσο για το αίτημα των αγροτών για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι «εφόσον γενικότερα αιτήματα αναπλήρωσης χαμένου εισοδήματος τίθενται με αυτόν τον τρόπο, εκ των πραγμάτων δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα», σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δώσει τίποτα στη μικρομεσαία αγροτιά.

Η κυβέρνηση ενέτεινε συγχρόνως το κλίμα της ιδεολογικής τρομοκρατίας, απαιτώντας την υποταγή των αγωνιζόμενων αγροτών και την αποδοχή του ξεκληρίσματός τους στο όνομα της «εθνικής ευθύνης». Ο Γ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι «οι κινητοποιήσεις δεν έχουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας» και ότι «αυτές τις κινητοποιήσεις δεν τις αντέχει η ελληνική οικονομία».

Κι αυτό την ώρα που εκατοντάδες σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς έχουν εκφράσει και εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους στους αγώνες της αγροτιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε η αναμονή ούτε τα ψέματα και οι συκοφαντίες θα κάμψουν τους αγρότες (2022-02-09 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση παρουσιάζεται σαν «φίλος» ενώ υπηρετεί τους εκμεταλλευτές μας (2019-02-01 00:00:00.0)
Με ψέματα και αυταρχισμό επιχειρούν να χτυπήσουν τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών (2019-01-31 00:00:00.0)
Κλιμάκωση, πανελλαδικός συντονισμός των μπλόκων! (2013-02-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν για 15η μέρα (2010-01-30 00:00:00.0)
Πρόταση ενωτικής αγωνιστικής δράσης (2010-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ