Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κοινός ο αγώνας

Την αμέριστη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της Θεσσαλίας στους αγώνες των αγροτών, εκφράζουν τα Εργατικά Κέντρα της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Μια συμπαράσταση, που δεν εκφράζεται μόνο με δηλώσεις ή ψηφίσματα, αλλά κυρίως με την καθημερινή παρουσία των εργαζομένων της Θεσσαλίας στα μπλόκα των αγροτών.

"Η εργατική τάξη της Λάρισας εκφράζει έμπρακτα της αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών. Καθημερινά, εργαζόμενοι βρίσκονται στα μπλόκα, αφού τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι εργαζόμενοι της πόλης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου να ενισχυθούν με εργάτες τα μπλόκα", δήλωσε στο "Ρ" ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάκης Τσιόγκας.Επισήμανε πως η συμπαράσταση της εργατικής τάξης εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους. Αρχικά, με τα ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που εξέδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων του ΕΚ, στη συνέχεια με την οικονομική στήριξη του αγώνα των αγροτών - καθημερινά φτάνουν τρόφιμα στα μπλόκα από το ΕΚ - και, φυσικά, με την καθημερινή παρουσία εργαζομένων σ' αυτά.

Στο ίδιο πνεύμα, κινήθηκε και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Ο πρόεδρός του, Στέφανος Γούλας,είπε στο "Ρ": "Το ΕΚ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, γιατί είναι αγώνας επιβίωσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια οι αγρότες απ' τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν έχουν έρθει σε δεινή θέση, ιδιαίτερα στο νομό μας, που το 70% των κατοίκων ασχολείται με τη γεωργία. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις στα αιτήματα των αγροτών και ν' αφήσει τις δηλώσεις περί υποκινητών. Η εξέγερση υποκινείται απ' τα ίδια τα προβλήματα, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν οι αγρότες".

Τέλος, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΕΚ Τρικάλων, Κώστας Μπαλάς,τόνισε: "Η Διοίκηση του ΕΚ συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα των αγροτών, αφού θεωρούμε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι αλληλένδετα με τα προβλήματα των εργαζομένων, από κοινού θα τα αντιμετωπίσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ