Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαζύγιο με τα συμφέροντα των αγροτών

Δικαιολογημένα καυχήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι "δεν έχει υπόψη του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που να στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών". Πραγματικά, ούτε εμείς έχουμε ακούσει ή δει κάποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει δημόσια ότι τάσσεται στο πλευρό των αγροτών, ότι θεωρεί δίκαια τα αιτήματα και τον αγώνα τους.

Είναι γεγονός ότι η "εκσυγχρονιστική" ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει επιβάλει πειθαρχία προς τους βουλευτές, επιτυγχάνοντας να μην υπάρχουν μέχρι στιγμής προβλήματα "ενότητας και συνοχής" προς τα έξω.

Από την άλλη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πριν δύο βδομάδες περίπου, ομόφωνα έδωσαν το "πράσινο φως" για την εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και του προϋπολογισμού. Είναι, λοιπόν, δεσμευμένοι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τώρα βέβαια δεν τολμούν να φανούν "ανακόλουθοι". Πολύ περισσότερο γιατί, σχεδόν, όλοι τους συμφωνούν στην "εθνική στρατηγική" της υποταγής προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ας είναι σίγουροι στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ότι ελάχιστα "μετράει" στους εξεγερμένους αγρότες, για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους, η ένοχη σιωπή, η συνενοχή και η συνυπευθυνότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Τη στάση τους όμως τη σημειώνουν για τα περαιτέρω... Αλλωστε οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν πάρει διαζύγιο με τα συμφέροντα των αγροτών και γενικότερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ματαιοπονεί, λοιπόν, όταν επιχειρεί να τους στείλει στα οδοφράγματα για να σπάσουν την εξέγερση και να τραβήξουν τα "πράσινα" τρακτέρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ