Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Δε γυρίζουμε σπίτια με άδεια χέρια

Συνεχώς, μέχρι αργά χτες το βράδυ, ενισχυόταν και ανανεωνόταν και με νέες προσχωρήσεις αγροτών και τρακτέρ το μεγάλο μπλόκο στη γέφυρα του Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία, παρά το τσουχτερό κρύο, τη συνεχή βροχή και τον αέρα. "Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κινητοποίηση",μας είπε ο Γ. Κοτοπούλης,μέλος του ΔΣ της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας. Γεγονός, που επαληθεύεται και από τα διπλάσια τρακτέρ, σε σχέση με την πρώτη μέρα, που βρίσκονται στο άλλο μπλόκο του νομού, στο χωριό Κυψέλη.

"Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, συνεχίζει ο Γ. Κοτοπούλης, με τις περσινές κινητοποιήσεις, να σκύψει στα προβλήματα των αγροτών και να αλλάξει η γραμμή πλεύσης της αγροτικής πολιτικής. Δυστυχώς, όμως, η ίδια αντιαγροτική πολιτική συνεχίζεται και μάλιστα, με έντονους ρυθμούς, στο όνομα της ΕΕ και της ΚΑΠ. Γι' αυτό και παλεύουμε όλοι ενωμένοι, αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι την επίλυση των προβλημάτων μας".

Ενώ νέα τρακτέρ φτάνουν στο χώρο του μπλόκου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Λεσινίου και πρόεδρος των κτηνοτρόφων, Πίττας Ευστάθιος,μας λέει, κουνώντας το κεφάλι: "Ολοι είμαστε στο δρόμο της απελπισίας. Τα μπλόκα δεν είναι επιλογή δική μας, αλλά βρισκόμαστε σε οριακό σημείο επιβίωσης". Και συμπληρώνει με αποφασιστικότητα: "Τα προβλήματα είναι όλων των αγροτών και όχι των αριστερών. Αν νομίζει ο υπουργός ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές, κάνει μεγάλο λάθος. Πάντως, εμείς δε φεύγουμε από δω, αν δε λυθούν τα προβλήματα. Στα σπίτια μας δεν πάμε, γιατί μας περιμένει ο δικαστικός κλητήρας της Αγροτικής Τράπεζας".

Αλληλέγγυοι στους αγρότες, από την πρώτη στιγμή, έχουν ταχθεί οι εργαζόμενοι του Αγρινίου και των άλλων πόλεων του νομού. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ενωση Οικοδόμων της πόλης έχουν προσφέρει και οικονομική υποστήριξη στους αγρότες των μπλόκων. Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδώσει, επίσης, το Σωματείο Οικοδόμων Μεσολογγίου, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και αρκετά κοινοτικά συμβούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ