Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΔΥΕ
Μαζί, στους αγώνες των εργαζομένων
  • Επιστολή στα συνδικάτα, με έκκληση για συντονισμό ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό
  • Στους εργαζόμενους, τα βάρη του εξοπλιστικού προγράμματος

Οι αγώνες της ΕΕΔΥΕ, για μείωση των εξοπλισμών, δεν μπορεί παρά να συναντηθούν και να συντονιστούν με τους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, που ρίχνει και τα βάρη του εξοπλιστικού προγράμματος 1996 - 2000 στις πλάτες των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματοβιοτεχνών. Αυτό επισημαίνει, σε επιστολή της προς τα συνδικάτα των εργαζομένων, η ΕΕΔΥΕ, καλώντας σε συντονισμό των αγώνων, ενόψει του προϋπολογισμού.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, "η κυβέρνηση προχωρεί σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα - μαμούθ, ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δραχμών, με πρόσχημα τον κίνδυνο από την Τουρκία. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, που εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της νέας στρατηγικής του στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Είναι φανερό ότι, εκτός των άλλων, τα χρήματα γι' αυτό το πρόγραμμα θα κληθούν, για μια φορά ακόμη, να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Ηδη, η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας χωρίς τέλος έχει κυριολεκτικά γονατίσει τους εργαζόμενους και το λαό. Στον προϋπολογισμό του 1997, που είναι ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων, θα προστεθούν οι νέες επιβαρύνσεις που αφορούν τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς".

Αναφερόμενη στην ανάγκη συντονισμού των αγώνων, η ΕΕΔΥΕ τονίζει στην επιστολή της πως "χρειάζεται να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τα εργατικά σωματεία και μάλιστα τις μέρες που συζητείται ο προϋπολογισμός στη Βουλή. Εκφράζουμε τη θέληση και, ταυτόχρονα, την ευχή να πραγματοποιήσουμε από κοινού συγκέντρωση - πορεία τη μέρα που θα αρχίσει η συζήτηση ή όποια άλλη νομίζετε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ