Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ
Σε ρόλο υπονομευτή των αγώνων

Οργιο πιέσεων σε οπαδούς και φίλους του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στα μπλόκα των αγροτών, κυρίως στη Θεσσαλία

Εντείνονται οι προσπάθειες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με στόχο την "απομαζικοποίηση" των μπλόκων των αγροτών, με πρώτο βήμα την απόσυρση των "πράσινων τρακτέρ". Σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι πιέσεις προς τα μέλη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, αφού εκεί εκτιμούν ότι βρίσκεται το "πρόβλημα" και ο "σκληρός πυρήνας" της εξέγερσης των αγροτών. Για το σκοπό αυτό πήγαν χτες στη Θεσσαλία ο γραμματέας της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θ. Τσουκάτος.

Η γραμμή των κορυφαίων αυτών κομματικών στελεχών είναι σαφής, άλλωστε αποτυπώνεται και στη χτεσινή ανακοίνωση της Κυβερνητικής Επιτροπής: "Η απελευθέρωση του εθνικού και περιφερειακού δικτύου της χώρας είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη".

Σήμερα και αύριο συγκαλούνται οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ στους νομούς της Θεσσαλίας, ενώ καλούνται και τα συνεταιριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσουν στον "απεγκλωβισμό" των μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια αποστολή έχουν αναλάβει και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, οι οποίοι εφοδιάστηκαν προχτές το βράδυ, στη συνάντηση που είχαν με τον Κ. Σκανδαλίδη, με "επιχειρήματα" και τρόπους δράσης.

Ο πειθαναγκασμός των μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα για την ηγεσία του Κινήματος, επιχειρείται με επίκληση των... κινδύνων που δημιουργούνται για την κυβέρνηση και το Κίνημα από την εξέγερση των αγροτών, ενώ δε λείπουν και οι εκβιασμοί και η αστεία αναφορά στον "κομμουνιστικό δάκτυλο". Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης στα αιτήματα των αγροτών, τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επικαλούνται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία μόλις δύο μήνες και δεν έχει προλάβει να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της. Γι' αυτό, λένε, χρειάζεται να της δοθεί πίστωση χρόνου και βέβαια να φύγουν από τα μπλόκα...

Ταυτόχρονα, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δείξει ότι η μορφή της εξέγερσης των αγροτών τούς απομονώνει από τις άλλες "κοινωνικές τάξεις και ομάδες". Στην κατεύθυνση αυτή, ασκούνται πιέσεις σε διάφορους κοινωνικούς φορείς να εκδηλώσουν τη δυσφορία τους και την αντίθεσή τους στον αποκλεισμό του οδικού δικτύου. Ηδη έχουν εκδόσει ανακοινώσεις με τέτοιο περιεχόμενο ορισμένοι φορείς στη Λάρισα (Εμπορικός Σύλλογος) και στη Θεσσαλονίκη (Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ