Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Δεν πάει άλλο

Μαζικοποιούνται καθημερινά οι κινητοποιήσεις της αγροτιάς στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι αγρότες προετοιμάζονται για πολυήμερη παραμονή στους δρόμους, στήνοντας πρόχειρες κατασκευές με νάιλον, ξύλα και καζάνια. Στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν μπλόκα σε 35 σημεία, ενώ καθημερινά ενισχύονται και στήνονται καινούρια. Παρά την προσπάθεια που γίνεται για την καλλιέργεια αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αγρότες και τις άλλες κοινωνικές ομάδες της περιοχής, στο σύνολό τους οι φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων και πολλών άλλων, καθημερινά δηλώνουν συμπαραστάτες στον αγώνα των αγροτών. Μάλιστα στις Σέρρες ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν σήμερα για δύο ώρες τα καταστήματα στην πόλη, ενώ σε τρίωρη στάση εργασίας θα κατέβουν και οι εργαζόμενοι της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, που κινδυνεύει με κλείσιμο.

Για τους αγρότες της Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης αίτημα επιβίωσης για περισσότερους από 100.000 κατοίκους αποτελεί η ενίσχυση και η προστασία της ρυζοκαλλιέργειας.

Δε θα φύγουμε

Ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της ΣΕΑ των αγροτών που έχουν στήσει μπλόκο στα Μάλγαρα, ξεκαθαρίζει πως όσο η κυβέρνηση δε λύνει κανένα από τα προβλήματα που έχουν, δε θα φύγουν. Οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας απαιτούν τις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές στις ροδακινοκαλλιέργειες που προκάλεσε η παρατεταμένη υγρασία και η παγωνιά και την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση καταβολή των χρημάτων τους από τους εμπόρους και μεταποιητές. Ο σύμβουλος της "Βαμβακουργικής" Παναγιώτης Κουμαρτζούδης, σημείωσε πως φέτος οι αγρότες κινδυνεύουν να μην μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τα ενοίκια για τα χωράφια τους. Ενώ ο Μιχάλης Καπουρζούδης κατήγγειλε την κυβέρνηση που αφήνει τους αγρότες ανυπεράσπιστους στα χέρια των εταιριών που κερδοσκοπούν πουλώντας τα φυτοφάρμακα σε απλησίαστες τιμές.

Στη Θράκη

Στη Ροδόπη οι αγρότες εξαιτίας της πρόσφατης θεομηνίας που έπληξε το νομό, απαιτούν την οικονομική ενίσχυση όλων των αγροτών καθώς και την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Πιο οξυμένο είναι το πρόβλημα με την κτηνοτροφία στον Εβρο.Ομως και στο Βόρειο Εβρο με τους καλαμποκοπαραγωγούς η κατάσταση είναι δραματική.

Το χαμηλότερο κόστος παραγωγής και η αύξηση των τιμών κυρίως στις εκτατικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, τεύτλα, μηδική) είναι τα δύο ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών του Λιτοχώρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, παραμένουν στους δρόμους του αγώνα(2023-02-07 00:00:00.0)
Ακλόνητοι στα μπλόκα για το δίκιο και την επιβίωσή τους(2022-02-11 00:00:00.0)
Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων(2015-02-13 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση της αγροτιάς(2000-01-09 00:00:00.0)
Τους τάζουν, αλλά δεν τσιμπάνε(1996-12-12 00:00:00.0)
Μήνυμα συνέχειας των αγροτικών αγώνων(1996-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ